Volg ons op Facebook
Volg ons via Twitter
Volg ons via RSS Feed

Docentenopleiding

Samsara Yoga Docentenopleiding biedt een vierjarige opleiding tot (hatha)yogadocent aan. Tijdens de opleiding verdiep je je in verschillende aspecten van  yoga om je tot een volwaardige en zelfstandig functionerende yogadocent te ontwikkelen. Na het behalen van het diploma ben je een erkende yogadocent en kun je je aanmelden als lid  van de Vereniging Yogadocenten Nederland (VYN).  Al tijdens de opleiding kun je aspirant-lid worden.

Naast de docentenopleiding zijn er ‘bijscholingen’, ook toegankelijk voor andere yogadocenten en studenten en is er de mogelijkheid van een ‘persoonlijke route’ voor yogadocenten zonder erkend diploma, om via intensieve bijscholingen het erkende Samsara diploma te behalen.

Samsara Yoga Docentenopleiding is erkend als beroepsopleiding en staat ingeschreven bij het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de opleiding is vrijgesteld van BTW.

 

Start nieuwe opleiding

In september 2018 zal de opleiding starten op onze locatie Schiedam. De studiedagen gedurende de gehele opleiding zullen op vrijdagen en enkele dinsdagen zijn.

 

Opbouw

De opleiding heeft de eerste drie opleidingsjaren elk jaar 22 lesdagen. In het vierde jaar verdiep en verbind je de lesstof uit de basisperiode. Het aantal lesdagen is dan 10-12 en je volgt twee modules naar keuze. In totaal zijn er ten minste 500 contacturen.

Toelating

Om je te kunnen inschrijven aan de opleiding stellen we enkele inschrijvingseisen:

  • Minimaal twee jaar yogabeoefening
  • Minimumleeftijd van 23 jaar, er is geen maximumleeftijd
  • Middelbare schoolopleiding
  • Persoonlijk gesprek met Samsara Yoga Docentenopleiding ter wederzijdse kennismaking of deelname aan een open dag met een gesprek.

Open dagen

In 2017 organiseren we weer enkele open dagen zodat je kunt kennismaken met de opleiding, onze yogastijl en enkele docenten. Tijdens de open dag is er gelegenheid voor een persoonlijk gesprek. De open dag voor 2018 is zondag 24 juni.

Programma

13.30-14.00u inloop en ontvangst
14.00-16.00u introductie opleiding en les
16.00-17.00u informele kennismaking docenten, studenten en mogelijkheid tot persoonlijk gesprek

Aanmelden voor deelname kun je doen via het inschrijfformulier open dag

Wanneer je niet in de gelegenheid bent om naar een open dag te komen dan kun je een aparte afspraak maken voor een gesprek. We staan altijd voor je klaar!

 

Brochure

Meer informatie over de docentenopleiding staat in de brochure 2018-2019. Een papieren versie vraag je aan via het contactformulier.

 

Inschrijving

Inschrijven geschiedt middels het inschrijfformulier yoga docentenopleiding. Voorafgaand aan de inschrijving bezoek je eerst een open dag of maak je een afspraak voor een persoonlijk gesprek.

 

Powered by Studio van Zwet