Volg ons op Facebook
Volg ons via Twitter
Volg ons via RSS Feed

Bekkenbodem Yoga

 

 

 

herstel_zelf_ritaBekkenbodem Yoga

Yoga voor de Bekkenbodem, Spierketens, Diafragma’s en Kringspieren; Een gezonde bekkenbodem is van belang voor de juiste lichaamshouding. Het geeft je lichaam een stabiele basis en werkt positief door op je emoties!

Tijdens deze bijscholing leer je aan de hand van theorie én een grote hoeveelheid oefeningen de bekkenbodem te versterken. Daarbij versterk je de buikspieren, spierketens, kringspieren en diafragma’s. Je kunt veel bekkenbodem-, rugklachten en bekkeninstabiliteit voorkomen of verlichten door kringspieroefeningen in het hele lichaam te doen. Zoals de kringspieren van de bekkenbodem maar ook die van de ogen, de neus en de mond.

Door bijvoorbeeld je ogen actief te openen en te sluiten is het mogelijk om de sluitspier van het urinekanaal te leren beheersen. Het is een bekend fysiologisch verschijnsel dat de activiteit van een bepaalde spier invloed heeft op de activiteit van een andere spier ook al bevindt die zich op enige afstand van de eerste. In een goed functionerend lichaam bestaat er samenwerking tussen de verschillende kringspieren. Bijvoorbeeld de kringspier van het gezicht en van de bekkenbodem door middel van spierketens. Kortom een methode die op een totaal nieuwe manier alles wat in het lichaam verzakt of verslapt is hernieuwde spierkracht geeft!

De cursus bestaat uit 4 lesdagen waarin intensief gewerkt wordt. Er worden veel oefeningen gedaan en besproken. Het advies is om tussen de opleidingsdagen thuis regelmatig te oefenen.

 

Literatuur

‘Herstel zelf je spierkracht door middel van spierketenoefeningen’.

De reader ontvang je bij de start van de cursus voor 17,50 euro, de reader kan eerder toegestuurd worden voor 25 euro.

 

Docent

Romanie Noordegraaf.

 

Voor wie

Yogadocenten (in opleiding) die zich willen verdiepen in het functioneren van de bekkenbodem, bekkentherapeuten en andere geïnteresseerden.

 

Lesdagen

De bijscholing wordt opnieuw gegeven in 2019. Op dit moment zijn wij druk bezig met de planning. Heb je interesse in deze bijscholing stuur dan een mail naar administratie@samsara.nl. We plaatsen je dan op de lijst met geinteresseerden en berichten je zodra de defintieve data bekend zijn.

 

 

 

Accreditatie

De module is erkend door de Vereniging Yogadocenten Nederland (VYN) erkend met 20 punten.

 

Locatie

Samsara Schiedam

Pand Paulus
Korte Haven 125
3111 BH Schiedam

Deze locatie is zeer goed bereikbaar met eigen en openbaar vervoer. Vrij parkeren is op 5 minuten loopafstand. Betaald parkeren voor de deur (6,50 euro per dag).

 

 

Kosten en inschrijving 

De kosten zijn 90 euro inschrijfgeld en 305 euro cursusgeld, totaal 395 euro. Dit is exclusief het toesturen van het boek ‘Herstel zelf je spierkracht’. De lunch is niet inbegrepen en dient zelf verzorgd te worden.

Inschrijven via het Inschrijfformulier Bijscholingen. Een bevestiging en betalingsgegevens ontvang je binnen enkele dagen per e-mail.

Lees ook onze voorwaarden bijscholingen.

 

Meer informatie

Heb je vragen, stel je vraag dan via ons contactformulier

Coördinator van deze bijscholing: Femke Hol

 

 

Powered by Studio van Zwet