header image

Omgaan met polariteiten

‘Omgaan met polariteiten’

Een weekend met Loes van der Mee

 

Programma en achtergronden

Tijdens een inspirerende 3-daagse doe je onderzoek naar polariteiten in het leven. Volgens de filosofie van de non-dualiteit is er geen sprake van tegenstellingen. Advaita betekent letterlijk niet-twee en er is daarom niet iets dat we hoeven bereiken. Zo zegt de leer van de Advaita Vedanta niet dat je het geheel zult worden, maar dat je het geheel bent. En toch hebben we in ons dagelijks leven te maken met tegenstellingen: ‘externe’ ( rijk / arm; ziek/gezond ) en ‘interne’: vreugde / verdriet, eenzaamheid / verbondenheid , voorkeur / afkeer).

 

Vimala Thakar, een bijzondere vertegenwoordiger van deze yogastroming vertelt dat we nog heel wat geestelijk werk moeten verrichten: ‘But as regards psychological problems man has yet to learn. Man is still at war with himself. The human heart is a battleground of desires, passions and contradictions and tensions.’

 

We lijden onnodig onder het gevecht te moeten dealen met al deze polariteiten. Dat maakt het lastig een vrijer en tevredener mens te zijn. Deze bijscholing brengt inzicht in de wijze waarop dit zich bij jou manifesteert.

 

Opbouw programma

Er worden oefeningen aangeboden vanuit de yogafilosofie van de Advaita Vedanta en vanuit theorie en praktijk van de Gestalttherapie. Gestalttherapie onderzoekt de lichamelijke en emotionele ervaring in het hier en nu. We doen kleine bewegingsoefeningen, polariteitsoefeningen, ademoefeningen, stilzitten (een meditatieve oefening) en bewustwordingsoefeningen.

 

Dag 1 (zaterdag):
Polariteit: vreugde en verdriet
Oefeningen en uitwisseling en persoonlijk ‘werk’. Ieder krijgt individueel tijd voor persoonlijke inbreng met betrekking tot het thema.

 

Dag 2 (zondag):
Polariteit: geven en ontvangen
Oefeningen en uitwisseling en persoonlijk ‘werk’

 

Dag 3 (maandag):
Polariteit die iedere deelnemer zelf kiest en inbrengt.
’s Middags: schijnbare polen in de polariteit en onderzoek naar integratie.
Is geven gelijk aan ontvangen; is dat wat je vreugde brengt ook potentieel wat je weer verdriet gaat geven en vice versa.

 

Wat deelnemers zeggen
“De bekende hoge kwaliteit.”
“Boven verwachting. Meerdere diepgaande inzichten waardoor er meer levenslust en vrijheid in mij is.”
“Polariteiten zorgen voor zoveel onnodig lijden. Dat te mogen zien gun ik iedereen.”
“Complimenten voor deze bijscholing. Ik had dit voor mijn groeiproces voor geen goud willen missen.
“DANK DANK DANK voor ervaren in vrijheid, veiligheid, respectvolle ruimte voor eigenheid.”
“Fantastische begeleiding: veiligheid, openheid, gedragenheid. Daardoor diepe verbinding met de groep.”
“Loes, je straalt zoals altijd een rust uit waardoor ik weet dat alles er mag zijn wat er is.”

 

Data

Zaterdag 28, zondag 29 en maandag 30 januari 2023 van 11.00-17.00 uur.

 

Locatie

Samsara Schiedam

Korte Haven 125

3111 BH Schiedam

Deze locatie is goed bereikbaar met eigen en openbaar vervoer (ongeveer 15 min lopen vanaf Schiedam Centraal). Gratis parkeren op de Vlaardingerdijk (3 min. loopafstand) en betaald parkeren voor de deur.

 

Docent:

Loes van der Mee

 

Voor wie

Deze bijscholing is geschikt voor yogadocenten, yogastudenten en mensen die yoga beoefenen en verdieping zoeken in hun groeiproces.

 

Accreditatie

De bijscholing is erkend door de Vereniging Yogadocenten Nederland (VYN) voor 15 punten. Het certificaat wordt behaald op het moment dat alle lesdagen volledig zijn gevolgd.

 

Kosten en inschrijving

Deze bijscholing ‘polariteiten’ is een kleinschalige bijscholing met veel persoonlijke aandacht. Daarom werken we met een groep van maximaal 12 deelnemers.

De kosten zijn € 325 (inclusief € 100 inschrijfgeld). Gedurende de dag kan je gebruik maken van koffie en thee. Lunch is niet inbegrepen.

Voor eventuele overnachtingen tijdens het dit weekend kun je terecht op:

Horeca, slapen & vergaderen – Zien en doen in Schiedam

 

Inschrijven kan via het Inschrijfformulier Bijscholingen. Inschrijving geschiedt op volgorde van aanmelding. Een bevestiging en betalingsgegevens ontvang je binnen enkele dagen per e-mail. De inschrijving is pas definitief na ontvangst van het inschrijfgeld.

Lees ook onze voorwaarden bijscholingen.

 

Meer informatie

Heb je vragen, stel je vraag dan aan romanie@samsara.nl

Coördinator van deze bijscholing: Romanie Graumans

 

 

Powered by Studio van Zwet