header image

Een nieuwe Balans

een-nieuwe-balans

door Danielle Bersma en Loes van der Mee

 

‘Een handreiking naar vrouwen die op hun eigen wijze op zoek zijn naar hun balans.’

In dit zwangerschapsyogaboek staan eenvoudige yogaoefeningen, die echter door hun aandachtige manier van uitvoeren een ongekend grote uitwerking hebben.

 

De hoofdstukken 2 (Oefeningen bewust voelen), 3 (Adem en adembeweging) en 4 (Een nieuwe balans in je lichaam) zijn in het algemeen voor iedereen, man en vrouw, geschikt. Zo staat in hoofdstuk 4 helder en duidelijk beschreven welke oefeningen goed zijn voor de rug, zodat je rugklachten door overbelasting kunt voorkomen.

 

De grondbeginselen van het stilzitten, een meditatieve oefening, worden prachtig beschreven. Vele thema’s, die vrijwel elk ouderpaar tegen komt passeren de revue. Andere onderwerpen in dit boek; zwangerschap, ontspanning, bekkenpijn voor en na de bevalling, vrijen voor en na de bevalling, klachten en problemen tijdens en na de zwangerschap en persoonlijke verhalen van mannen en vrouwen.

 

Bijzonder wordt het boek, door het tweede deel. Dit deel is geschreven voor begeleiders, onder andere voor de yogadocent. Er wordt op bepaalde onderwerpen dieper ingegaan, zoals bekkenpijn en urine-incontinentie. De auteurs besteden aandacht valkuilen en delen hun ervaringen met de lezer.

 

Verkrijgbaar via de boekhandel of  bol.com