Inspiratiedag en bijscholing

Yin-yang yoga met stoel en muziek

Deze ervaringsgerichte bijscholing is er voor jou om van te genieten, om op te laden en je te laten inspireren zodat je het geleerde ook weer door kunt geven aan je cursisten.

In de twee dagdelen komen, vanuit het yin- en yangprincipe, alle onderdelen van een volwaardige stoelyogales aan bod: van losmaak-oefeningen tot energetische series en meditatieve houdingen tot ontspanningsoefeningen uit de yoga én qigong.

Je ontvangt vooraf een reader met uitleg. Tijdens de bijscholing is er tijd en ruimte voor feedback en vragen. De oefeningen worden gedragen door passende ondersteunende muziek. Er zijn filmpjes gemaakt van de series die je later kunt terugkijken.

Voor wie

Deze bijscholing is geschikt voor yogadocenten en studenten in opleiding (ook als je ergens anders je opleiding volgt, ben je van harte welkom).

Wat ga je doen/leren?

  • Het eerste dagdeel is opgebouwd vanuit het naar buiten gerichte Yang-principe met als thema verlangen (waar verlang ik naar?).
  • Het tweede dagdeel staat het ontvangende Yin-principe centraal (kan ik ontvangen?).
“Praktijkgericht, afwisselend en vernieuwend”
“Inspiratie opgedaan en voorbeelden gezien hoe ik eigen oefeningen kan ombuigen naar stoelyoga”
“Alles goed in beeld ,met duidelijke oefeningen en creatief samengesteld”

Studiebelasting

Los van de twee yogadagen, kun je zelf kiezen hoe veel en vaak je met de aangeboden stof gaat oefenen.

Afronding

Je ontvangt een certificaat wanneer je beide dagdelen op actieve wijze aanwezig bent geweest.

De bijscholing kan opgevoerd worden als erkende bijscholing voor de lidmaatschapstoetsing van de Vereniging van Yogadocenten Nederland voor 6 contacturen.

Vervolg

Wil je meer bijscholing volgen waar je werkt met qi of met Desi? Kijk dan eens bij

Ben je geen yogadocent en ben je nieuwsgierig geworden naar meer yoga? Kijk dan eens bij één van onze opleidingen: het persoonlijke yoga basisjaar, de 200u of 500u VYN/EYU erkende opleidingen.

over samsara

Praktische informatie

De bijscholing vindt plaats online plaats via Zoom. De dag is zeer gevarieerd en waar het gaat om theorie (voor het scherm) en praktijk (op de mat) en er zijn regelmatig pauzes.

  • Datum: vrijdag 20 en 27 september 2024
  • Tijd: van 14.00 tot 17.00 uur

Binnen Samsara staan persoonlijke aandacht en uitwisseling centraal. We werken daarom met een kleine groep van maximaal 16 deelnemers.

Deelname aan deze bijscholing bedraagt 75 euro, dit is inclusief 35 euro inschrijfgeld. Bij aanmelding ga je akkoord met onze algemene en annuleringsvoorwaarden.