Yogaweekend en bijscholing

Yoga&Dans Weekend: Vier je vrouw zijn

In de inspirerende yogaweekenden met Magda Samson maak je kennis met Yoga&Dans. Door de danstaal te leren kun je je bewegingstaal vergroten. Muziek resoneert en kan bij mensen aanraken wat niet meer in woorden te vatten is. Het yoga aspect maakt het mogelijk meer naar binnen te kunnen keren. Yoga, dans en muziek is zo een drie-eenheid; ieder deel van het geheel draagt bij aan de betekenis van de andere twee delen.

De kernvraag van dit weekend is: ‘Wat is voor jou vrouw zijn?’. Met deze vraag en daarmee samenhangende vragen onderzoek je dit thema. Zo kun je onderzoeken wat jij ervaart als de kracht van een vrouw. Of wat je ervaart als de kwetsbaarheid van een vrouw. Gedurende de workshop onderzoeken we het geestelijk aspect van de dans en welke Yoga oefeningen in een flow beantwoorden aan jouw ervaringen als vrouw

Er zijn verschillende Yoga&Dans weekenden die je kunt volgen zodat je met verschillende thema’s kunt werken. Herhaling van weekenden zorgt voor verder plezier, begrip en verdieping.

Voor wie

Dit yogaweekend is geschikt voor yogadocenten, studenten in opleiding bij Samsara of elders en yogaliefhebbers met enige yoga-ervaring met affiniteit en/of ervaring met dans en voor dansers met affiniteit en/of ervaring met yoga.

Wat ga je doen/leren?

Op bezielende wijze neemt Magda Samson vanuit haar passie voor dans haar deelnemers mee. Ze start met het uitleggen van de houdingen en bewegingen vanuit de Yoga en de Dans, beiden volwaardige disciplines en geeft je de ruimte te ervaren welk yoga aspect herkenbaar is in de dans. Dit deel van de workshop heeft de vorm van een yoga en dansles van een uur.

In het tweede deel na de lunch licht Magda de opbouw van deze les toe en is er gelegenheid tot het stellen van vragen. In de toelichting legt Magda het verband met de chakrafilosofie en –psychologie.

Daarna neemt Magda je mee in een yogaflow bestaande uit asana’s, in eerste instantie zonder muziek, waardoor je de tijd krijgt om te onderzoeken wat de uitwerking is. Vervolgens leer je bewegingen in de dans. Voor sommigen zal dit een nieuwe bewegingstaal zijn. Je kan gaan ervaren wat yoga en dans met elkaar verbindt.

Magda neemt je op enthousiaste wijze mee in het proces van yogaflow naar de bewegingstaal uit de dans

Je leert te werken met vaste choreografieën, waarbij iedereen zijn of haar ‘eigenheid ‘behoudt. Na het aanleren van de choreografie wordt deze op muziek uitgevoerd. In deze eerste dag komen met name de technische aspecten aan de orde.

De tweede dag start met een terugblik op de eerste dag gevolgd door een Yoga & Dans les van een uur.

Daarna neemt Magda je weer mee naar de Yoga&Dans choreografie, die je de vorige dag hebt geleerd. Aan de hand van dans en het thema van het weekend krijg je voldoende tijd om de drie aspecten lichamelijk, geestelijk en energetisch te ervaren.

Het yoga aspect is dat uiteindelijk de beweging samenvalt met muziek en adem. Het is voelbaar wat er dan gebeurt. Zoals Magda vaak zegt: ‘Ik wil je niet zien dansen. Ik wil je voelen dansen.’

Eindelijk gevonden wat ik zocht.
Verrijkend op alle gebieden.
Brengt je meer dan alleen maar dans. Het raakt.

Studiebelasting

Los van het weekend, kun je zelf kiezen hoe veel en vaak je met de aangeboden stof gaat oefenen. De ervaring leert dat oefenen met de aangeboden dans en het herhalen van het weekend op een later moment groeiend plezier, begrip en verdieping brengt.

Afronding

Je ontvangt een certificaat wanneer je het weekend op actieve wijze aanwezig bent geweest.

De bijscholing kan opgevoerd worden als erkende bijscholing voor de lidmaatschapstoetsing van de Vereniging van Yogadocenten Nederland voor 10 contacturen.

Vervolg

Wanneer je al yogadocent bent, kun je ook één van de andere Yoga&Dans themaweekenden volgen: Overgave of Alles is liefde.

Wil je Yoga&Dans ook in jouw yogalessen gaan verweven, kun je na het volgen van een weekend en in overleg met Magda, instromen in de basismodule van de specialisatie Yoga&Dans.

Ben je geen yogadocent en ben je nieuwsgierig geworden naar meer yoga? Kijk dan eens bij één van onze opleidingen: het persoonlijke yoga basisjaar, de 200u of 500u VYN/EYU erkende opleidingen.

Y&D Weekenden 3
Y&D Specialisatie
over samsara

Praktische informatie

De bijscholing vindt plaats op onze hoofdlocatie aan de Korte Haven 125, 3111 BH Schiedam.

  • Data: zaterdag 26 en zondag 27 oktober 2024
  • Tijd: van 11.00 tot 17.30 uur

Binnen Samsara staan persoonlijke aandacht en uitwisseling centraal. We werken daarom met een kleine groep van maximaal 12 deelnemers.

Deelname aan deze bijscholing bedraagt 210 euro, dit is inclusief 75 euro inschrijfgeld en een reader over dit weekend.

Ter voorbereiding en inspiratie kun je via de webshop het boek Yoga&Dans als Levenskunst van Magda Samson en Ilse Antonijsz aanschaffen voor 35 euro. Dit is niet verplicht.

Bij aanmelding ga je akkoord met onze algemene en annuleringsvoorwaarden.