header image

Alignment en Anatomie

 

aligment en anatomie

 

Door asana’s anatomisch te begrijpen en echt te voelen, kun je alignment toepassen.

 

In je ‘as’ staan, door het samenspel te spelen;  lichamelijke mogelijkheden, spiercoördinatie,  gebruik maken van steunpunten en alignment voelen.

 

 

 

3-Daagse cursus (in ontwikkeling)

Op de eerste dag gaan we vooral kijken naar onze basis. Vanuit deze basis gaan we diverse asana’s doen. We starten met kijken naar de voeten, enkels en knieën in de tadasana. We bestuderen verder het heupgewricht, met de bijbehorende spieren en ervaren dit in oa. de duif, de lotus en de heldhoudingen.

 

De tweede dag staat de (romp)stabiliteit in onze aandacht. De wervelkolom, de sushumna met de ida en de pingela, het centraal zenuwstelsel, de buik en rugspieren worden bekeken. We belichten in het bijzonder het samenspel van de diagonale spiergroepen en hun inwerking op de torsi’s. Andere asana’s zijn de voor- en achteroverbuigingen.  Ook beoefenen we de asana’s met de zijwaarts strekkingen met het accent op de ribbewegingen en het gebruik van het diafragma. We maken een kleine zijstap naar de wervelokolombewegingen in relatie met nekartrose en de hernia.

 

De derde en laatste lesdag komen we aan bij het schoudergordel en gaan we naar de omgekeerde houdingen. Onderwerpen van die dag zullen o.a. zijn: de bloedsomloop met de bloeddruk, het craniosacraal ritme, hersendruk en oogboldruk.

 

Bij alle asana’s wordt gekeken naar welke steunpunten  je kunt gebruiken. Geeft bijvoorbeeld het steunen op een verhoging je meer alignment in de asana? Wanneer je op een strip in je wervelkolom meer ruimte ervaren hebt, kun je dan die ruimte ook waarnemen in een achteroverbuiging?

 

Docenten

Twee docenten; Danielle Bersma en Isolde Zandee brengen hun kennis en ervaring samen in deze unieke cursus

 

Voor wie

De cursus is voor iedereen die meer verdieping in de beoefening van asana’s; geschikt voor yogadocenten, yogastudenten en yogacursisten.

 

Lesdagen

Gepland voorjaar 2016  lestijden: 10.00-16.30

 

Accreditatie door VYN

Deze cursus geeft 16 bijscholingspunten door de Vereniging Yogadocenten Nederland (VYN).

 

Locatie

De cursus wordt gegeven in Weesp, locatie YogaToday, Achtergracht 16A, 1381 BN Weesp

Het yogacentrum is op loopafstand van het station Weesp en in de omliggende straten is het gratis parkeren

 

Kosten en inschrijving

Meer informatie

Heb je nog vragen, stel je deze via ons contactformulier of bel met Danielle Bersma via 030 – 225 06 16.