header image

Chakra & Non-dualiteit

 

 

Yoga is traditioneel,  de weg naar bevrijding van de beperkingen die je in je eigen zelfzijn kan ervaren. Deze bevrijding vindt plaats in alle chakra’s en energieën in jezelf. De bevrijding vindt plaats door enerzijds:  het verruimen en veranderen van die beperkende energieën en anderzijds door de identificatie ermee losser te maken middels het verruimen en verhelderen van het bewustzijn. Concreet leer je dus de energieën van binnenuit te veranderen er  meer afstand van te nemen en ze letterlijk te laten oplossen in non-dualiteit.

Op elke energie laag/chakra wordt dit toegepast. Zo kunnen dus vastzittende mentale spanningen, emoties, verlangens, en andere energieën, transformeren en verdwijnen. De eerste fase van de specialisatie bestaat vooral uit het meer inzicht krijgen en ervaren van de energieën en prana stromen. De tweede fase is die van het zuiveren, compleet maken en laten ontplooien. De laatste fase is het steeds meer gaan ervaren van non-dualiteit.

 

Ik kan bij mezelf blijven, terwijl de wereld door gaat.

Inkeer is ontspanning; ontspanning is openkomen.

Voor zover je vastzit in een beperkt patroon, is er een vaste toekomst; voor zover je vrij bent van identificatie met patronen, ben je vrij.

 

Opbouw

De specialisatie begint met de beoefening en uitleg van het voorhoofdchakra. Hierdoor ontstaat er meer inzicht en helderheid van de aandacht/bewustzijn, die nodig is om de volgende Chakra;s te ervaren. Alle Chakra’s komen aan bod. Elke lesdag wordt er 1 Chakra behandeld in de volgende fasen:

  • Het leren kennen van de energie
  • Vergroten van de energie
  • Zuiveren en rot rust laten komen
  • Concentreren en stilleggen
  • Laten in ontplooien in non-dualiteit
  • Traditionele theoretische kennis over het betreffende Chakra

Om alle fasen te doorlopen wordt gebruik gemaakt van yoga beoefening in de vorm van asana beoefening, pranayama, meditatie en massagetechnieken. Aan het einde van de specialisatie wordt aandacht besteed aan de samenvoeging van al deze lagen tot een geheel en de integratie hiervan in het dagelijks leven. Na iedere lesdag maak je een ervaringsverslag en opdrachten behorende bij het betreffende Chakra. De specialisatie wordt afgesloten met een examendag.

 

Docenten

De docent is Paul Wiewel,
Femke Hol is o.a. betrokken op de examendag.

 

Voor wie

Yogadocenten die enige voorkennis hebben van prana, chakra en non-dualiteit.
Geschikte bijscholingen voorafgaand aan deze specialisatie zijn o.a. yoga en non-dualiteit en/of pranayama verdieping.

 

Lesdagen

De 9 lessen vinden plaats op 12 en 26 januari, 9 februari, 16 maart, 20 april, 8 en 22 juni en 7 en 21 september 2018.

De lestijd wordt van 10.00 – 16.00 uur. Tijdens de middag is er 45 minuten lunchtijd en 15 minuten theepauze.

 

Literatuur

Chakrayoga – D. Tiemersma (niet bij de prijs inbegrepen, richtprijs €30,- )

Pranayama – D. Tiermsma (niet bij de prijs inbegrepen, richtprijs €30,-)

Nondualiteit D. Tiermersma (niet bij de prijs inbegrepen, richtprijs €30,-)

Syllabus Chakra, Prana en Non-dualiteit (bij de prijs inbegrepen, ontvangst op de 1e lesdag)

De module is erkend door de Vereniging Yogadocenten Nederland (VYN) voor 45 punten. Het certificaat wordt behaald op het moment dat 7 van de 9 lesdagen zijn gevolgd, alle opdrachten ingeleverd en voldoende beoordeeld zijn en het examen behaald is.

 

Locatie

Samsara Schiedam
Korte Haven 125
3111 BH Schiedam

Deze locatie is zeer goed bereikbaar met eigen en openbaar vervoer. Vrij parkeren is op 5 minuten loopafstand.  Betaald parkeren voor de deur (€6,50 per dag).

 

Kosten en inschrijving

De kosten zijn €675,- (€90,- inschrijfgeld en €585,- cursusgeld). Gedurende de dag kan je gebruik maken van thee. De syllabus is bij de prijs inbegrepen. De boeken zijn voor eigen rekening.

 

Inschrijven kan via het inschrijfformulier Bijscholingen. Een bevestiging en betalingsgegevens ontvang je binnen enkele dagen per e-mail. De inschrijving is pas definitief na ontvangst van het inschrijfgeld Liever gespreid betalen? Vraag naar de mogelijkheden.

Lees ook onze voorwaarden bijscholingen.

 

Meer informatie

Heb je vragen over deze bijscholing? Vraag deze aan femke@samsara.nl.
Coördinator voor deze bijscholing is Femke Hol.