header image

Chronisch Moe

Praktijk en theorie

 

Dit veelvoorkomend syndroom zien we bij onder andere bij postvirale ziektes, zoals Long Covid, ziekte van Lyme, Pfeiffer, legionella, Q-koorts en ME. Mensen ervaren een slopende vermoeidheid, waarbij artsen geen medische oorzaak kunnen vinden. Ook is er geen effectieve behandeling.

 

Duidelijk mag zijn dat ook Danielle Bersma (fysiotherapeut en yogadocent) geen antwoord en/of behandeling heeft bij de complexe processen die bij dit syndroom een rol spelen. Maar yoga is helend. Het bevordert vitaliteit en innerlijke rust. In deze workshop kijkt zij naar lichamelijk factoren die van belang zijn en de invloed van je ‘mind’. Welke yoga-oefeningen kunnen het welbevinden van deze mensen verbeteren?

 

Danielle legt kort het energieverbruik uit (aërobe en anaërobe dissimilatie) en kijkt naar hoe yoga bij kan dragen aan een goede balans en juist  energie verbruik, zodat mensen zich door yoga energieker voelen. Ook maakt ze een uitstap naar de relatie hart – diafragma (hartcoherentie)

 

 

Workshop: Diafragmale adem bij Long Covid

De workshop ‘Chronisch vermoeidheidssyndroom, praktijk en theorie’  kan los gevolgd worden, maar sluit wel aan bij de workshop ‘Diafragmale adem bij Long Covid, praktijk en theorie’, die Danielle over twee weken eerder geeft op vrijdag 11 november.

 

Opbouw

Danielle geeft praktische oefeningen, die zij theoretisch onderbouwt. Je krijgt een hand-out van de theorie en de oefeningen.

 

Docent

Danielle Bersma

 

Voor wie

Voor yogadocenten (in opleiding) en voor geïnteresseerden

 

Data

Diafragmale adem bij Long Covid, praktijk en theorie: nieuwe datum onbekend

Chronisch vermoeidheidssyndroom, praktijk en theorie: nieuwe datum onbekend

 

Accreditatie

De bijscholing is erkend door de Vereniging Yogadocenten Nederland Wanneer je beide middagen volgt: 5 punten.

Wanneer je een middag volgt: 2 punten.

Je ontvangt per mail het certificaat.

 

Locatie

ONLINE

Enkele dagen voorafgaand aan de eerste lesdag ontvang je een link waarmee je toegang krijgt tot de online lesomgeving.

Deze bijscholing is online vanwege de voordelen die online lesgeven biedt.

Uit eigen ervaring weten we dat je online een goede kwaliteit van uitwisseling en contact met elkaar ervaart. De voordelen van een online  zijn eveneens:

  • Het maakt niet uit waar de deelnemers wonen.
  • Geen reiskosten en reistijd: de bijeenkomst kan makkelijker ‘tussendoor’ in de rest van vaak een druk werkweken en weekends

 

Kosten en inschrijving

Voor beide middagen zijn de kosten: €75-

Per middag zijn de kosten €45,-

 

Coördinator

van deze bijscholing: Danielle Bersma

 

Inschrijven kan via het Inschrijfformulier Bijscholingen. Een bevestiging en betalingsgegevens ontvang je binnen enkele dagen per e-mail. De inschrijving is pas definitief na ontvangst van het inschrijfgeld.

 

Lees ook onze voorwaarden bijscholingen.