header image

Congres Yoga en non-dualiteit: Ontspannen zijn

Op het Samsara Yoga Congres, dat op 5 november 2017 in congrescentrumKontakt der Kontinenten werd gehouden, was het thema Yoga en non-dualiteit. Het programma was vooral ervaringsgericht met workshops waarbij  ontspanning en een gevoel van heelheid werden geoefend door middel van diverse begeleide meditaties.

 

De organisatoren Romanie Noordegraaf en Femke Hol zijn erin geslaagd een mooie delegatie sprekers en workshopleiders uit te nodigen voor deze uitverkochte dag.

 

Hoofdspreker was Jacques Lewensztain, een van de grootste advaita leraren in Nederland op dit moment.

 

Marjo Vredenbregt en Paul Wiewel gaven een ervaringsgericht workshop yoga en non-dualiteit, leidend naar openheid en heelheid. Loes van der Mee, al jarenlang verbonden aan de Samsara Yoga Docentenopleiding, gaf een workshop in de kunst van het ontspannen middels meditaties en ervaringsgerichte oefeningen.

 

Isolde Zandee liet de deelnemers ervaren hoe je kan ontspannen tijdens inspanning.

 

Tenslotte was Olette Luitwieler uitgenodigd, een onbekende in yogaland, maar auteur van het non-duale boek ‘Levensdroom. De grap van het ik’ dat uitkwam bij Uitgeverij Samsara. Olette Luitwieler gaf een workshop over wat je bent versus wat je ervaart.

 

Voor yogadocenten was de dag erkend door de Vereniging Yogadocenten Nederland met vijf bijscholingspunten.