header image

Samsara Yoga Congres

Laatste nieuws

 

Het Samsara Yoga Congres groeide in de loop der jaren uit tot een inspirerend en sterk inhoudelijk evenement waar alle yogadocenten in Nederland en België kennis opdoen en ervaring uitwisselden. Inhoud, ontmoeting en yoga stonden centraal tijdens de congressen, zoals bijvoorbeeld in de edities over: yoga en non-dualiteit, yoga en ouder worden en zwangerschapsyoga.

 

Omdat we door de onduidelijke omstandigheden die corona met zich meebrengt, niet zover vooruit kunnen kijken als nodig is voor de organisatie van ons congres op locatie, is er voor nu nog geen nieuwe datum bepaald. Zodra er meer bekend is, vind je hierover meer informatie op deze pagina en in de nieuwsbrief.

 

Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan kosteloos op de Samsara Nieuwsbrief

 

Terugblik congres 2020: Yoga…meer dan asana’s

 

Op zondag 8 november 2020 organiseerde Samsara voor de tiende keer haar congres. Deze jubileumeditie zorgden we met de Open Space Technology werkwijze voor een vernieuwende vorm passend in het tijdsbeeld van het ‘nieuwe normaal’ met als thema: Yoga…meer dan asana’s.

Bekijk meer informatie over het inspirerende en interessante congres

 

Waarom de Open Space congresvorm?

De open space congresvorm sluit aan bij hoe Samsara is georganiseerd. Studenten ontwikkelen zich bij Samsara tot eigenstandige yogadocenten die open staan voor en leren van de kennis en inzichten van anderen, zonder dit klakkeloos te volgen. Je maakt altijd ook je eigen afwegingen.

Samsara staat zelf ook altijd open voor nieuwe ontwikkelingen zoals het online lesgeven. Met de komst van COVID-19 kwam dat in een stroomversnelling. We bieden inmiddels een deel van de lesdagen online aan en worden blij van de voordelen. Voor Samsara was het een logische stap om het congres ook online aan te bieden.

Het congres bood een kans voor yogadocenten om kennis en inspiratie te delen. Het nodigde uit tot het open stellen voor wat anderen te bieden hebben en zelf verantwoordelijkheid te nemen voor een leuke en leerzame dag. Online lesgeven zal ook na de coronacrisis blijven bestaan, deelnemers aan dit onlinecongres deden ook nieuwe ervaringen op met online mogelijkheden.

Lees meer over het congres in 2020 en de ervaringen van de deelnemers

 

Meer Samsara congressen