header image

Danielle Bersma

danielle_‘Yoga bevordert vitaliteit en innerlijke rust!’

 

Danielle Bersma bekwaamde zich op jonge leeftijd al in het lesgeven en gaf op 15-jarige leeftijd oefeningen in de turn- en gymnastiekwereld. In 1978 is zij fysiotherapie gaan studeren. Na haar studie kwam zij in contact met Rita Beintema, oprichtster van Samsara, en heeft Danielle zich grotendeels op de yoga gericht. De yoga voelde als een ontbrekend puzzelstuk.

 

Na een aantal jaren lesgeven aan de yogaopleiding werd zij vanaf 1990 directeur van Samsara. Rond 2012 zijn Mariëlle Cuijpers en Romanie Graumans  bij de organisatie betrokken.

Op dit moment is Danielle adviseur en docent binnen Samsara.

 

Danielle haar achtergrond, kennis en ervaring met de fysiotherapie en de yoga vormen een vruchtbare en waardevolle combinatie. Het maakt haar tot een docent, die de oefeningen weet te doorgronden in hun uitwerking, op zowel lichamelijk als geestelijk niveau. Door haar jarenlange ervaring in de yoga, heeft zij de module ABO (Adem-, Bewustwording- en Ontspanning) ontwikkeld en brengt zij deze cursus, samen met Loes van der Mee, naar de paramedische wereld.

 

De afgelopen jaren heeft zij veel artikelen geschreven.

Lees ook het interview met Danielle (augustus 2012).

In oktober 2015 gaf Danielle ook een interview in het tijdschrift van de VYN.

 

 

Naast de yoga is Danielle zich blijven ontwikkelen in de fysiotherapie en andere (para)medische opleidingen en heeft zij de opleiding bekkenbodemfysiotherapeut en de opleiding dierenostheopatie succesvol afgerond.

 

Danielle is auteur van  ‘Yoga Oefenboek voor de Basis’, te bestellen via danielle@samsara.nl

 

Danielle is mede-auteur van vier yogaboeken: