Volg ons op Facebook
Volg ons via Twitter
Volg ons via RSS Feed

Danielle Bersma

danielle_‘Yoga bevordert vitaliteit en innerlijke rust!’

 

Danielle Bersma bekwaamde zich op jonge leeftijd al in het lesgeven en gaf op 15-jarige leeftijd oefeningen in de turn- en gymnastiekwereld. In 1978 is zij fysiotherapie gaan studeren. Na haar studie kwam zij in contact met Rita Beintema, oprichtster van Samsara, en  heeft Danielle zich grotendeels op de yoga gericht. De yoga voelde als een ontbrekend puzzelstuk.

 

Na een aantal jaren lesgeven aan de yogaopleiding is ze sinds 1990 directeur van Samsara. Rond 2012 zijn Mariëlle Cuijpers en Romanie Noordegraaf bij de organisatie betrokken. Enkele jaren later volgde Iekelien Buurman en Femke Hol.

Danielle geeft nog steeds met veel enthousiasme en plezier les in praktische anatomie en hatha yoga aan de docentenopleiding, in de bijscholing zwangerschapsyogadeocent en in veel andere bijscholingen. Zij coördineert de bijscholingen van Samsara in Midden-Nederland.

Danielle haar achtergrond, kennis en ervaring met de fysiotherapie en de yoga vormen een vruchtbare en waardevolle combinatie. Het maakt haar tot een docent, die de oefeningen weet te doorgronden in hun uitwerking, op zowel lichamelijk als geestelijk niveau.

Lees ook het interview met Danielle (augustus 2012).

In oktober 2015 gaf Danielle ook een interview in het tijdschrift van de VYN.

 

 

Naast de yoga is Danielle zich blijven ontwikkelen in de fysiotherapie en andere (para)medische opleidingen en heeft zij de opleiding bekkenbodemfysiotherapeut en de opleiding dierenostheopatie succesvol afgerond.

 

Bekijk en lees meer over Danielle op haar persoonlijke website: www.DanielleBersma.nl

Danielle is auteur van  ‘Yoga Oefenboek voor de Basis’, te bestellen via info@samsara.nl

 

Danielle is mede-auteur van vier yogaboeken:

  • Hoe bevalt het (uitverkocht)
  • Spelen met Yoga. Een yogaboek voor alle kinderen van 4-12 jaar
  • Op zoek naar normen en waarden
  • Een nieuwe Balans

Zie voor meer informatie over deze yogaboeken de pagina met publicaties.

Powered by Studio van Zwet