header image

De spier van de ziel

De psoasspieren zijn de enige spieren die de wervelkolom met de benen verbindt. Ze lopen aan de binnenzijde (buikzijde) van de wervelkolom en hebben innig contact met het middenrif (diafragma).

 

Een diafragmale adembeweging en de spierspanning in de psoassieren zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een blokkade (hypertonie/verkramping) in de psoasspieren komt veel voor. Met oefeningen, die door iedereen uit te voeren zijn, kun je deze blokkade opheffen en energie (o.a. bloed en lymfe) weer laten stromen door deze belangrijke spiergroep. Afvalstoffen worden afgevoerd en voedingsstoffen weer aangevoerd.

 

De Musculus Iliopsoas wordt niet voor niets de spier van de ziel genoemd. Ze is meer dan een gewone spier. Ze ligt diep in het lichaam, is moeilijk voelbaar en  spanningen (stress en emoties) worden ongemerkt opgeslagen. Met de juiste oefeningen kan deze spier gedeblokkeerd worden en weer optimaal functioneren. Geef je ziele-spier beweging, rust en ruimte.

 

Docenten

Danielle Bersma belicht het  belang toe van de psoasspieren en de relatie met stress en emoties. Er wordt een kijkje gegeven in de meridianen die een rol spelen in samenhang tot de psoasspieren. De psoasspieren worden getest op lengte en kracht. Vervolgens zal Danielle gevarieerde oefeningen geven ter bewustwording van deze spiergroep en het bevrijden van de (spier)spanningen van de psoasspieren.

 

Loes van der Mee sluit de middag met meditatieve oefeningen en het stilzitten.

 

Voor wie

Geschikt voor yogadocenten (in opleiding), alsmede voor mensen die geïnteresseerd zijn in de werking van de psoasspieren.

 

Lesdag

De workshop is op vrijdagmiddag 17 april (vol) datum geannuleerd ivm corona

Nieuwe datum vrijdagmiddag 18 september

 

 

van 13.00-18.00

 

Accreditatie

De bijscholing is erkend door de Vereniging Yogadocenten Nederland (VYN) met 4 punten.

 

Locatie

De cursus vindt plaats in het

yogacentrum in Bunnik

Smalleweg 8a

te Bunnik

Goed te bereiken met de auto, fiets en openbaar vervoer.

 

Kosten

De kosten zijn: € 75,-

 

Inschrijven

De cursus is vol, inschrijven alleen op de reservelijst of voor 17 september 2020.

Inschrijven kan via het Inschrijfformulier Bijscholingen. Een bevestiging en betalingsgegevens ontvang je binnen enkele dagen per e-mail. De inschrijving is pas definitief na ontvangst van het cursusgeld.

Lees ook onze voorwaarden bijscholingen.

 

Meer informatie

Heb je vragen, stel je vraag dan aan danielle@samsara.nl.

Coördinator van deze bijscholing: Danielle Bersma.

 

Binnenkort een artikel over de m.iliopsoas,

met bijbehorend (amateuristisch) filmpje:

Powered by Studio van Zwet