Docentenopleiding

Samsara biedt een erkende opleiding tot volwaardige en zelfstandig functionerende (hatha)yogadocent aan. Samsara werkt met een gedegen combinatie van traditionele yogafilosofie en westerse kennis. Er is ruime aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en didactiek in eigenheid en openheid.

 

Tijdens de opleiding verdiep je je in de verschillende aspecten van yoga zoals de geschiedenis en filosofie, de praktische beoefening van yoga en traditionele yogatechnieken, meditatie, energieleer, chakrapsychologie, voeding en lesvaardigheden.

 

De opleiding bestaat uit twee basisjaren en twee verdiepingsjaren. Na het behalen van het diploma ben je een erkende 200u of 500u yogadocent en kun je je aanmelden als lid  van de Vereniging Yogadocenten Nederland (VYN). Je kunt de opleiding ook volgen voor persoonlijke ontwikkeling en verdieping in yoga zonder docent te worden.

 

Naast de docentenopleiding zijn er ‘bijscholingen’, ook toegankelijk voor andere yogadocenten en studenten en is er de mogelijkheid van een ‘persoonlijke route’ voor yogadocenten zonder erkend diploma, om via intensieve bijscholingen het erkende Samsara diploma te behalen.

 

Samsara Yoga Docentenopleiding is erkend als beroepsopleiding en staat ingeschreven bij het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de opleiding is vrijgesteld van BTW.

 

Wil je meer weten over de opbouw van de studiejaren, de geschiedenis en visie van Samsara en de vakken, lees dan onze online brochure.

 

 

Start nieuwe opleiding

Op onze locatie Schiedam start dit jaar op vrijdag 16 september de docentenopleiding. Meer informatie en al je persoonlijke vragen kun je stellen tijdens onze open avond op vrijdag 2 september 2022. Wil je hier aan deelnemen, schrijf je dan hier in.

Komt deze avond jou niet goed uit, dan kun je ook altijd een persoonlijk oriëntatiegesprek inplannen. Dit gesprek kan op onze locatie of online via Zoom. Wil je een gesprek plannen, stuur dan een mail op met een aantal dagen en tijden die voor jou uitkomen en stuur deze naar Romanie Graumans (romanie@samsara.nl).

De opleiding kent gedurende de vier jaar vaste opleidingsdagen. Voor de cursisten die starten in oneven jaren zullen de lesdagen de hele vier jaar op maandagen en af en toe op dinsdag zijn. De cursisten die starten in even jaren zullen de lessen op vrijdag en af en toe op dinsdag hebben. Bij de planning van de lesdagen houden wij rekening met de schoolvakantiespreiding en de Christelijke feestdagen. De precieze planning van de lesdagen en de actuele tarieven van de opleiding kun je opvragen bij Romanie.

 

Opbouw

De opleiding is opgebouwd uit twee basisjaren en twee verdiepingsjaren. De jaren 1,2 en 3 hebben elk 22 lesdagen. Het vierde jaar heeft 14 lesdagen, waaronder een retraiteweekend. Na een goede afronding van het tweede studiejaar, ontvang je een VYN erkend certificaat voor 200u yoga instructeur. Na het vierde jaar kom je in aanmerking voor het VYN erkende 500u allround yogadocent diploma.

Wil te meer weten over de opbouw, welke vakken in welke jaren aan bod komen en wat de studiebelasting is naast de lesdagen? Lees dan onze online brochure.

 

Toelating

Om je te kunnen inschrijven aan de opleiding stellen we enkele inschrijvingseisen:

  • Je bent minimaal 23 jaar (geen maximumleeftijd, alle leeftijdsgroepen zijn welkom)
  • Je hebt een middelbare schoolopleiding afgerond
  • Je hebt minstens één jaar yoga gevolgd, bij voorkeur bij een docent die erkend is door de Vereniging van Yogadocenten Nederland
  • Je beschikt over een HBO werk- en denkniveau
  • Je hebt een gezonde lichamelijke en geestelijke conditie passend bij jouw levensfase
  • Je hebt basis computervaardigheden (werken met Word, Internet en werken met onze online studentenomgeving)
  • Je beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift
  • Je hebt deelgenomen aan onze open dag en/of een persoonlijk gesprek gehad.

 

 

Wil je je verdiepen in yoga?

Meer informatie over exacte lesdagen, actuele tarieven en mogelijkheden kun je opvragen bij Romanie Graumans via romanie@samsara.nl of haar bellen op 06 15 20 18 35.

 

Brochure

Meer informatie over de docentenopleiding, opbouw en visie; lees de studiegids.

 

Inschrijving

Inschrijven geschiedt middels het inschrijfformulier yoga docentenopleiding. Voorafgaand aan de inschrijving bezoek je eerst een van de open dagen of heb je een persoonlijk kennismakingsgesprek

 

 

 

 

 

 

Powered by Studio van Zwet