Docentenopleiding

Samsara biedt een erkende opleiding tot volwaardige en zelfstandig functionerende (hatha)yogadocent aan. Samsara werkt met een gedegen combinatie van traditionele yogafilosofie en westerse kennis. Er is ruime aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en didactiek in eigenheid en openheid.

 

Tijdens de opleiding verdiep je je in de verschillende aspecten van yoga zoals de geschiedenis en filosofie, de praktische beoefening van yoga en traditionele yogatechnieken, meditatie, energieleer, chakrapsychologie, klank, voeding en lesvaardigheden.

 

De opleiding bestaat uit twee basisjaren en twee verdiepingsjaren. Na het behalen van het diploma ben je een erkende yogadocent en kun je je aanmelden als lid  van de Vereniging Yogadocenten Nederland (VYN).  Al tijdens de opleiding kun je aspirant-lid worden.

 

Naast de docentenopleiding zijn er ‘bijscholingen’, ook toegankelijk voor andere yogadocenten en studenten en is er de mogelijkheid van een ‘persoonlijke route’ voor yogadocenten zonder erkend diploma, om via intensieve bijscholingen het erkende Samsara diploma te behalen.

 

Samsara Yoga Docentenopleiding is erkend als beroepsopleiding en staat ingeschreven bij het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de opleiding is vrijgesteld van BTW.

 

Wil je meer weten over de opbouw van de studiejaren, de geschiedenis en visie van Samsara en de vakken, lees dan onze online brochure.

 

 

Start nieuwe opleiding

Op onze locatie Schiedam start elk jaar in september/oktober de docentenopleiding.

 

Open avonden voor het studiejaar 2021-2022:

Vrijdagavond 3 september; 19.00-21.30

Schrijf je in voor een open avond!

 

De opleiding kent gedurende de vier jaar vaste opleidingsdagen. Voor de cursisten die starten in oneven jaren zullen de lesdagen de hele vier jaar op maandagen en af en toe op dinsdag zijn. De cursisten die starten in even jaren zullen de lessen op vrijdag en af en toe op dinsdag hebben. Bij de planning van de lesdagen houden wij rekening met de schoolvakantiespreiding en de Christelijke feestdagen.

 

Opbouw

De opleiding is opgebouwd uit twee basisjaren en twee verdiepingsjaren. De jaren 1,2 en 3 hebben elk 22 lesdagen. Het vierde jaar heeft 14 lesdagen, waaronder een retraiteweekend. Aanvullend op deze lesdagen volg je een of twee bijscholingen naar keuze zodat in totaal er tenminste 500 contacturen zijn gevolgd.

 

Wil te meer weten over de opbouw, welke vakken in welke jaren aan bod komen en wat de studiebelasting is naast de lesdagen? Lees dan onze online brochure.

 

Toelating

Om je te kunnen inschrijven aan de opleiding stellen we enkele inschrijvingseisen:

  • Je bent minimaal 23 jaar (geen maximumleeftijd, alle leeftijdsgroepen zijn welkom)
  • Je hebt een middelbare schoolopleiding afgerond
  • Je hebt minstens één jaar yoga gevolgd, bij voorkeur bij een docent die erkend is door de Vereniging van Yogadocenten Nederland
  • Je beschikt over een HBO werk- en denkniveau
  • Je hebt een gezonde lichamelijke en geestelijke conditie passend bij jouw levensfase
  • Je hebt basis computervaardigheden (werken met Word, Internet en werken met onze online studentenomgeving)
  • Je beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift
  • Je hebt deelgenomen aan onze open dag en/of een persoonlijk gesprek gehad.

 

 

Wil je je verdiepen in yoga?

Meer informatie over exacte lesdagen, actuele tarieven en mogelijkheden kun je opvragen bij Romanie Graumans via romanie@samsara.nl of haar bellen op 06 15 20 18 35.

 

Brochure

Meer informatie over de docentenopleiding, opbouw en visie; lees de studiegids.

 

Inschrijving

Inschrijven geschiedt middels het inschrijfformulier yoga docentenopleiding. Voorafgaand aan de inschrijving bezoek je eerst een van de open dagen of heb je een persoonlijk kennismakingsgesprek

 

 

 

 

 

 

Powered by Studio van Zwet