Docentenopleiding

Samsara Yoga Docentenopleiding biedt een vierjarige opleiding tot (hatha)yogadocent aan. Tijdens de opleiding verdiep je je in verschillende aspecten van  yoga om je tot een volwaardige en zelfstandig functionerende yogadocent te ontwikkelen. Na het behalen van het diploma ben je een erkende yogadocent en kun je je aanmelden als lid  van de Vereniging Yogadocenten Nederland (VYN).  Al tijdens de opleiding kun je aspirant-lid worden.

Naast de docentenopleiding zijn er ‘bijscholingen’, ook toegankelijk voor andere yogadocenten en studenten en is er de mogelijkheid van een ‘persoonlijke route’ voor yogadocenten zonder erkend diploma, om via intensieve bijscholingen het erkende Samsara diploma te behalen.

Samsara Yoga Docentenopleiding is erkend als beroepsopleiding en staat ingeschreven bij het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de opleiding is vrijgesteld van BTW.

 

Start nieuwe opleiding

Op onze locatie Schiedam start elk jaar in september/oktober de docentenopleiding.

De studiedagen van het schooljaar 2020 starten op 2 oktober op vrijdagen en enkele dinsdagen. Dit zal dan gedurende de gehele opleiding zo blijven.

 

Opbouw

De opleiding heeft de eerste drie opleidingsjaren elk jaar 22 lesdagen. In het vierde jaar verdiep en verbind je de lesstof uit de basisperiode. Het aantal lesdagen is dan 10-12 en je volgt een of twee modules naar keuze. In totaal zijn er ten minste 500 contacturen.

Toelating

Om je te kunnen inschrijven aan de opleiding stellen we enkele inschrijvingseisen:

  • Minimaal twee jaar yogabeoefening
  • Minimumleeftijd van 23 jaar, er is geen maximumleeftijd
  • Middelbare schoolopleiding
  • Persoonlijk gesprek met Samsara Yoga Docentenopleiding ter wederzijdse kennismaking of deelname aan een open dag met een gesprek.

Open dagen

Vrijdag 4 september van 19.00-21.30u is er een open avond in Schiedam. Geef je via het open dag formulier op voor deze avond. Je maakt op informele wijze kennis met docenten, studenten en sfeer van de studio. Het is eventueel mogelijk een persoonlijk 10 minuten-gesprek op deze avond te plannen. Heb je eerder behoefte om kennis te maken of kun je niet komen op de open avond, neem dan gerust contact op voor een uitgebreidere persoonlijke afspraak in Schiedam. We staan altijd voor je klaar om je vragen over de opleiding te beantwoorden.  Je kunt mailen naar Romanie Graumans via romanie@samsara.nl of haar bellen op 06 15 20 18 35.

 

Brochure

Meer informatie over de docentenopleiding staat in de studiegids.

 

Inschrijving

Inschrijven geschiedt middels het inschrijfformulier yoga docentenopleiding. Voorafgaand aan de inschrijving bezoek je eerst een open dag of maak je een afspraak voor een persoonlijk gesprek.

 

Powered by Studio van Zwet