Docentenopleiding

Samsara Yoga Docentenopleiding biedt een vierjarige opleiding tot (hatha)yogadocent aan. Tijdens de opleiding verdiep je je in verschillende aspecten van  yoga om je tot een volwaardige en zelfstandig functionerende yogadocent te ontwikkelen. Na het behalen van het diploma ben je een erkende yogadocent en kun je je aanmelden als lid  van de Vereniging Yogadocenten Nederland (VYN).  Al tijdens de opleiding kun je aspirant-lid worden.

Naast de docentenopleiding zijn er ‘bijscholingen’, ook toegankelijk voor andere yogadocenten en studenten en is er de mogelijkheid van een ‘persoonlijke route’ voor yogadocenten zonder erkend diploma, om via intensieve bijscholingen het erkende Samsara diploma te behalen.

Samsara Yoga Docentenopleiding is erkend als beroepsopleiding en staat ingeschreven bij het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de opleiding is vrijgesteld van BTW.

 

Start nieuwe opleiding

Op onze locatie Schiedam start elk jaar in september/oktober de docentenopleiding.

De studiedagen van het schooljaar 2020 starten op 2 oktober op vrijdagen en enkele dinsdagen. Dit zal dan gedurende de gehele opleiding zo blijven.

Er start een tweede groep op donderdag 1 oktober. Hier zijn nog plaatsten vrij.

 

Opbouw

De opleiding heeft de eerste drie opleidingsjaren elk jaar 22 lesdagen. In het vierde jaar verdiep en verbind je de lesstof uit de basisperiode. Het aantal lesdagen is dan 10-12 en je volgt een of twee modules naar keuze. In totaal zijn er ten minste 500 contacturen.

Toelating

Om je te kunnen inschrijven aan de opleiding stellen we enkele inschrijvingseisen:

  • Minimaal twee jaar yogabeoefening
  • Minimumleeftijd van 23 jaar, er is geen maximumleeftijd
  • Middelbare schoolopleiding
  • Persoonlijk gesprek met Samsara Yoga Docentenopleiding ter wederzijdse kennismaking of deelname aan een open dag met een gesprek.

Open dagen

De open dagen zijn voorbij.

Wil je je verdiepen in yoga? Er is nog plaats in de tweede groep van het aankomende eerste jaar dat start op donderdag 1 oktober 2020. De lesdagen betreffen 12 donderdagen en 10 vrijdagen.

Meer informatie over exacte lesdagen, tarieven en mogelijkheden kun je opvragen bij Romanie Graumans via romanie@samsara.nl of haar bellen op 06 15 20 18 35.

Lees ook onze online brochure om meer te weten te komen over de opbouw van de opleiding en onze visie.

 

Brochure

Meer informatie over de docentenopleiding staat in de studiegids.

 

Inschrijving

Inschrijven geschiedt middels het inschrijfformulier yoga docentenopleiding. Voorafgaand aan de inschrijving bezoek je eerst een open dag of maak je een afspraak met Romanie Graumans via romanie@samsara.nl of haar bellen op 06 15 20 18 35 voor een persoonlijk gesprek.

 

Powered by Studio van Zwet