header image

Energie en Meridianen

 

meer energie in je leven

 

 

Bijscholing Energie, Elementen en Meridianen

Ervaringsgerichte bijscholing met bewustwording van je eigen energie.

Nieuwe data:  onbekend.

 

‘Ontdek de energieën in jezelf aan de hand van de 5 elementen, meridianen en yoga beoefening.’

 

 

In deze  bijscholing leer je omgaan met je energie. Je leert herkennen wat je energie kost en waar je energie van krijgt. Middels thema’s ontdek je energieën in jezelf. Je onderzoekt het effect van de 5 elementen aarde, metaal, water, hout en vuur, met de bijbehorende seizoenen, kleuren, energieaspecten etc. Je leert over meridianen en ontdekt de energetische uitwerking van asana’s, pranayama en massagetechnieken.

Het uitgangspunt van deze bijscholing is de bewustwording van de energie, van de kracht in jezelf. De eigen ervaring van de cursisten in de yogalessen en de ervaring in het dagelijks leven met de thema’s staan hierbij centraal. Vragen als ‘wat is de eigen situatie?’ en ‘hoe is de relatie met de omgeving?’ zijn belangrijk en keren bij ieder thema weer terug. Het onderzoek naar antwoord op deze vragen maken je steeds meer bewust van jezelf, je eigen energie en helpen om je innerlijke kracht te hervinden.

 

Opbouw

Onderwerpen:

  1. Aarden en in balans zijn (Aarde)
  2. Loslaten en het onderscheidend vermogen (Metaal)
  3. Naar binnen keren en Stilte (Water)
  4. Groeien, standvastig en flexibel zijn (Hout)
  5. Openen van het hart, Liefde (Vuur)
  6. Jezelf Zijn (evaluatiedag)

 

 

luchthout_nieuwaarde_nwwaterdrup_nwvuur_nw

 

Elke lesdag wordt een thema met al zijn aspecten (o.a. element, meridianen, seizoenen, emoties, voeding) uitgewerkt. Door het doen van yoga oefeningen (o.a. asana’s, ademoefeningen en pranayama’s) kun je zelf de energetische uitwerking ervaren.

Er wordt gewerkt vanuit de Hatha yoga. De fysieke oefeningen verbonden met de ademhaling, de ontspanning en de energetische uitwerking leiden tot inzicht en bewustwording op verschillende niveau’s zoals het lichamelijke, het emotionele, het mentale niveau en het niveau van het bewustzijn.

 

De lesdagen bieden voldoende materiaal en uitdaging om steeds meer tot jezelf te komen.

 

Lees ook het artikel: ‘Openen van het hart’ 

 

Docenten

De docent van deze bijscholing is Femke Kroonen.

 

Voor wie

Voor cursisten met enige of veel yoga ervaring. De bijscholing is ervaringsgericht en vraagt enige kennis van lichaamshoudingen en adembeoefening.

 

Lesdagen

Lesdagen zullen plaats vinden vanaf najaar 2021.

Bij interesse kunt u zich via het inschrijfformulier opgeven. U krijgt bericht, zodra er meer bekend is.

 

Locatie

Omgeving Breda

 

Kosten en inschrijving

De kosten zijn €  (€  inschrijfgeld en €  cursusgeld). Gedurende de dag kan je gebruik maken van koffie en thee. Lunch is niet inbegrepen.

 

Inschrijven kan via het inschrijfformulier Bijscholingen. Een bevestiging en betalingsgegevens ontvang je binnen enkele dagen per e-mail. De inschrijving is pas definitief na ontvangst van het inschrijfgeld.

 

Lees ook onze voorwaarden bijscholingen.

 

De module is erkend door de Vereniging Yogadocenten Nederland (VYN) voor 30 punten. Het certificaat wordt behaald op het moment dat 5 van de 6 lesdagen zijn gevolgd en alle opdrachten ingeleverd en voldoende beoordeeld zijn. Bovendien is aanwezigheid op de laatste lesdag verplicht.

 

Meer informatie

Heb je vragen over deze bijscholing? Dit kan via femke@samsara.nl

Coördinator voor deze bijscholing is Femke Kroonen.