header image

Femke Kroonen

femke hol pasfoto

‘Yoga leert mij met oprechte aandacht en bewustwording te kijken naar de wereld om mij heen en naar mijzelf.’

 

Femke Kroonen houdt zich vanaf 2001 intensief met yoga bezig. Zij volgde meerdere yogadocentenopleidingen en rondde in 2015 de Samsara Yogadocentenopleiding af. Femke specialiseerde zich in zwangerschapsyoga, postnatale yoga, seniorenyoga, meridiaanyoga, chakrayoga, yoga en kanker en bedrijfsyoga. Haar CV laat zien dat zij een opleiding HBO communicatie afgerond heeft en een Master in Social en Cultural Anthropology heeft behaald. Zij heeft diverse leidinggevende functies gehad waarin Femke altijd de verbinding gezocht heeft tussen bedrijfsmatige doelstellingen en individuele, persoonlijke groei en oprechte aandacht van haar medewerkers.

 

Vanaf 2014 organiseert Femke samen met Romanie Graumans het Samsara  Congres. Sindsdien is zij aan Samsara verbonden. Samen met Romanie organiseert zij de docentenopleiding sinds 2016 en is ze ook als docent aan de opleiding verbonden. Femke organiseert daarnaast vele bijscholingen van Samsara en in een groot aantal van deze bijscholingen verzorgt zij ook lesdagen (o.a. zwangerschapsyoga, postnatale yoga, ouderenyoga, yoga en kanker, meridianen en energie).

 

Lees ook het interview met Femke in de nieuwsbrief van de Vereninging Yogadocenten Nederland.

 

In Breda heeft zij haar eigen praktijk Karibu Yoga, waar zij mindful hatha yoga doceert en zich met name ook richt op ouderen, mensen met psychische en lichamelijke klachten en mensen in het bedrijfsleven.