header image

Geert Bokxem

geert2‘Als beroepsmilitair en buschauffeur heb ik het nut van geduld goed geleerd.’

 

Geert Bokxem is yogadocent bij de module yoga en ouderen en gastdocent yoga asana’s bij de docentenopleiding. Hij werkte eerst als beroepsmarinier, werd later stuntman en daarna buschauffeur in Amsterdam. Op 47-jarige leeftijd begon hij met de yoga. In zijn enerverende leven bracht dit voor hem de noodzakelijke balans. Geert: ‘De yogaopleidingen gingen gepaard met behoorlijk veel psychologie en heel veel naar jezelf kijken. Ook de voor- en nadelen van discipline zijn me daar bij gebracht. Tegelijkertijd heb ik ingezien dat zelfdiscipline het belangrijkst is.’  Eind jaren 70  deed hij een studie waarin hij zocht naar overeenkomsten tussen de Bijbel en de Koran, hij bestudeerde het leven van Mahatma Ghandi en vanuit daar ontstond zijn interesse voor het Boeddhisme, met name het Zen Boeddhisme. De beslissende duw gaf de Dalai Lama (1991). Geert: ’Ik vroeg hem: “Ik zoek verlichting. Hoe bereik ik dat?” Waarop hij antwoordde: “Just sit on it”.’

 

Na zijn brede yogaopleiding, waaronder de docentenopleiding bij Samsara startte hij in 1998 met lesgeven en dat breidde zich steeds meer uit. Hij geeft nu les aan vele groepen in Amsterdam, Amstelveen en Alkmaar. Hij geeft Hatha yoga, zwangerschapsyoga,  postnatale yoga en seniorenyoga.

 

Met het klimmen van de leeftijd is hij zich onder andere steeds meer gaan verdiepen in ouderen en ouderdom. Op dit moment is Geert bij Samsara als docent betrokken bij de module Yoga voor ouderen.

 

Hoe Geert in het leven staat, vertelt hij in het artikel ‘De +factor van yogaleraar Geert Boxkem‘.