header image

Bekkenbodem Yoga

 

 

 

herstel_zelf_ritaBekkenbodem Yoga, start 2 nov te Schiedam

Yoga voor de Bekkenbodem, Spierketens, Diafragma’s en Kringspieren; Een gezonde bekkenbodem is van belang voor de juiste lichaamshouding. Het geeft je lichaam een stabiele basis en werkt positief door op je emoties!

 

Bewustwording van de bekkenbodem en door oefeningen ervaren hoe deze verbonden is door spierketens met andere delen van het lichaam, kan je een verrassend gevoel geven van vreugde, gronding en thuiskomen bij jezelf, alsmede verlichting brengen bij bepaalde klachten.

 

Tijdens deze bijscholing leer je aan de hand van theorie én een grote hoeveelheid oefeningen de bekkenbodem te ontspannen en te versterken. Daarbij versterk je de buikspieren, spierketens, kringspieren en diafragma’s. Je kunt veel bekkenbodem-, rugklachten en bekkeninstabiliteit voorkomen of verlichten door kringspieroefeningen in het hele lichaam te doen. Zoals de kringspieren van de bekkenbodem maar ook die van de ogen, de neus en de mond.

Door bijvoorbeeld je ogen actief te openen en te sluiten is het mogelijk om de sluitspier van het urinekanaal te leren beheersen. Het is een bekend fysiologisch verschijnsel dat de activiteit van een bepaalde spier invloed heeft op de activiteit van een andere spier ook al bevindt die zich op enige afstand van de eerste. In een goed functionerend lichaam bestaat er samenwerking tussen de verschillende kringspieren. Bijvoorbeeld de kringspier van het gezicht en van de bekkenbodem door middel van spierketens. Kortom een methode die op een totaal nieuwe manier alles wat in het lichaam verzakt of verslapt is hernieuwde spierkracht geeft!

De cursus bestaat uit 4 lesdagen waarin intensief gewerkt wordt. Er worden veel oefeningen gedaan en besproken. Het advies is om tussen de opleidingsdagen thuis regelmatig te oefenen.

 

Verplichte Literatuur

Het volgende studiemateriaal is verplicht en aan te schaffen bij de opleiding. Aanschafkosten zijn niet inbegrepen bij de cursusprijs.

Reader: Herstel zelf je spierkracht door middel van spierketenoefeningen door R. Beintema (€18)

Boek: Yoga oefenboek voor de basis door o.a. D. Bersma (€25)

Geef aan op je inschrijfformulier aan of je de reader en/of het boek wilt aanschaffen. Dit studiemateriaal zal op de eerste lesdag voor je klaarliggen.

 

 

Docent

Siranouch Kalousdian

Jacqueline Luchtmeijer

 

Voor wie

Yogadocenten (in opleiding) die zich willen verdiepen in het functioneren van de bekkenbodem, bekkentherapeuten en andere geïnteresseerden. De bekkenbodem yoga bijscholing is verplicht onderdeel van de bijscholing postnatale yoga.

 

Lesdagen

Dinsdag 2 november, 7 december 2021, 18 januari en 15 februari 2022

lestijden:  10.00 – 16.00 uur.

 

 

 

Accreditatie

De module is erkend door de Vereniging Yogadocenten Nederland (VYN) erkend met 20 punten.

 

Locatie

Samsara Schiedam

Pand Paulus
Korte Haven 125
3111 BH Schiedam

Deze locatie is zeer goed bereikbaar met eigen en openbaar vervoer. Vrij parkeren is op 5 minuten loopafstand op de Vlaardingerdijk. Betaald parkeren voor de deur (6,50 euro per dag).

 

In verband met corona

Met klachten zien we je helaas liever niet.
Wij houden 1,5 meter afstand.
De ruimte wordt goed geventileerd.
In ruimtes waar ramen open kunnen, doen we dit ook.
Dus graag bij koud weer warm kleden.

 

 

Kosten en inschrijving 

De kosten zijn: €395 (€90,- inschrijfgeld en €305,- cursusgeld)

Deze kosten zijn exclusief kosten voor het studiemateriaal.  Geef aan op je inschrijfformulier aan of je de reader en/of het boek wilt aanschaffen. Dit studiemateriaal zal op de eerste lesdag voor je klaarliggen.

De lunch is niet inbegrepen en dient zelf verzorgd te worden. Thee is de hele dag voor je beschikbaar evenals het gebruik van yogamaterialen in de studio.

Inschrijven via het Inschrijfformulier Bijscholingen. Een bevestiging en betalingsgegevens ontvang je binnen enkele dagen per e-mail.

Lees ook onze voorwaarden bijscholingen.

 

 

Meer informatie

Heb je inhoudelijke vragen, stel je vraag aan romanie@samsara.nl

Heb je een praktische en/of organisatorische vraag, stel je vraag aan Anouk administratie@samsara.nl

Coördinator van deze bijscholing: Romanie Graumans

 

 

 

Yoga helpt!

Per jaar komen er 135.000 vrouwen bij met schade aan de bekkenbodem door de bevalling. Danielle Bersma heeft als bekkenbodemtherapeut veel vrouwen behandeld met deze problematiek. Bij alle problemen was het leren voelen en de bewustwording van de bekkenbodem het belangrijkste. En juist hierin kan een yogadocent zoveel betekenen! Wij kunnen dan ook alle yogadocenten van harte de bijscholingsmodule Bekkenbodem Yoga, door Romanie Noordegraaf aanbevelen, omdat in elke yogales meerdere vrouwen met bekkenbodemklachtenhebben; 50% van de vrouwen boven de 50 jaar hebben er last van en yoga helpt!

Lees ook: “bekkenbodemproblematiek in en na de zwangerschap”

 

 

Powered by Studio van Zwet