header image

Louisa van Geenen Schimmer

Louisa geenen schimmer‘Iedereen is gelijk en yoga is voor iedereen, door het beoefenen van yoga leer je bewuster en vrijer in het leven staan.’

 

Vanuit een achtergrond van lesgeven in de sportwereld van aerobics, steps, streetdance en callanetics, kwam Louisa van Geenen Schimmer in aanraking met poweryoga. Zij ontdekte hierbij de meerwaarde van geestelijke verrijking in het werken aan het lichaam. Dit sprak haar zo aan dat zij zich ging verdiepen in yoga.

 

Hoe meer Louisa leerde over ademhaling, houding en ontspanning, hoe meer zij ging ervaren hoezeer lichaam en geest met elkaar verbonden zijn. Dit voelde zo goed dat ze dit ook aan haar leerlingen wilde meegeven. Ze volgde opleidingen in poweryoga, hormoonyoga, pilates, en kidsyoga volgens de Satyananda traditie.

 

Uiteindelijk waren het de kinderen die haar lieten zien wat een prachtig verschil yoga kon maken.
Louisa: “Met verwondering zag ik hoe introverte kinderen door de yogalessen zelfvertrouwen kregen en uit hun schulp kropen. Ze kwamen sterker in het leven te staan.”

Louisa had behoefte aan een stevigere theoretische en praktische kennisbasis. Ze wilde leren, weten en kunnen onderbouwen waar ze mee bezig was als ze yoga gaf zodat ze dit op een veilige en verantwoorde manier kon overdragen. Daarom volgde ze de vierjarige docentenopleiding bij Samsara Yoga Opleiding.

 

Op zoek naar meer innerlijke diepgang volgde Louisa na haar opleiding de Internationale Satyananda Yoga volgens de Bihar School of Yoga. De diepe toewijding die ze daar ervoer maakte voor haar de cirkel rond.

 

In haar yogaschool Liberty wil ze haar leerlingen leren hoe je door middel van houding, aandacht en ademhaling je innerlijke zelf kunt vinden.

Louisa is docent van de bijscholing Yoga en handmudra’s.