header image

Magda Samson

Magda pasfoto 3‘Dansen is mijn passie, yoga mijn leven.’

 

Magda Samson is yoga-, dans en pilatesdocent. Ze geeft als gastdocent les aan de docentenopleiding en in de specialisatie Yoga en Dans. Ze werkte oorspronkelijk  binnen het basisonderwijs en danste in haar vrije tijd. Al vlug besloot zij van deze passie haar beroep te maken. Zij specialiseerde zich in jazzdans en gaf als gediplomeerd docente les bij diverse balletscholen. In 1989 startte zij haar eigen dansschool: Magda Samson Jazz – en Fitnessdans. De school groeide uit tot een begrip in Bilthoven en omgeving. Daarnaast werkte ze aan producties voor bedrijven en middelbare scholen. Met haar leerlingen was zij betrokken bij een aantal producties van Herman van Veen.

In het begin van de jaren negentig zocht Magda meer verdieping in de dans en vond deze in de yoga. Eerst bij de docentenopleiding van Samsara die zij in 1996 afrondde. Daarna vervolgde zij haar ‘yoga-weg’ door diverse bijscholingen te volgen bij andere yogadocenten. De afgelopen jaren heeft zij zich ook gediplomeerd in power-yoga, pilates en zumba. Yoga is een innerlijke groei en de combinatie van  yoga en dans valt steeds meer samen.

 

In het kinderyogaboek Spelen met yoga heeft Magda een bijzondere bijdrage geleverd in de vorm van liedjes en inspireerde zij Danielle Bersma en mede-auteur Marjoke Visscher tot het maken van onder andere de kinderzonnegroet.

 

Haar passie dansen en de verdieping van de yoga resulteerde in de zeer goed gewaardeerde specialisatie Yoga en Dans die ze samen met Danielle Bersma bij Samsara Yoga Opleiding organiseert. Naar aanleiding van deze succesvolle combinatie van Yoga en Dans is Magda gevraagd dit in een workshopvorm te geven  bij het yogabijscholingsinstituut Zweiersdal en op het Yogacongres voor de Vereniging Yogadocenten Nederland.

 

Lees ook het interview met Magda

 

Op de website van Magda Samson staat meer over haar activiteiten.