header image

Samsara Zomermidweek ‘Ontspannen’

Samsara Zomermidweek ‘Ontspannen’

Terug in contact met je vitaliteit en levenslust

 

Ontspannen hoeft niet iets te zijn wat je ‘doet’. Je kunt ook ontspannen ‘zijn’. Hoe je in contact komt met jouw vitaliteit en levenslust zodat je vanuit die ontspanning kunt leven, onderzoek je tijdens deze bijzondere midweek met ervaren docent Loes van der Mee.

Tijdens de midweek werken we met een kleine groep zodat iedereen voldoende persoonlijke aandacht krijgt. Er is ruimte voor dialoog en naast de oefeningen in de zaal wandelen we dagelijks in heerlijke natuur van Amelisweerd. Om deze week een cadeautje voor jezelf te maken, kun je desgewenst een overnachtingsadres voor jezelf in de buurt regelen.

 

Opbouw

Deze midweek is heel praktisch en ervaringsgericht waarbij je veel leert over jezelf en over anderen. Er wordt gewerkt met meditatieve oefeningen, ademoefeningen, meditatief wandelen, ontspanningsoefeningen en andere oefeningen met feedback.

Je wordt je bewust van wat jou weerhoudt om je te ontspannen of je ontspannen te voelen. Je leert hoe spanning door weerstand en ontspanning door acceptatie werkt. Je onderzoekt in hoeverre contact met andere mensen voor jou inspirerend en voedend is en in hoeverre dat je dat weghoudt van ontspanning. Je kijkt naar interne (ont)spanningsbronnen in jouw leven? Je ontdekt wat er gebeurt als je het teveel aan spanning zoveel mogelijk ‘loslaat’ en meer kan leven in het hier en nu, in harmonie met jezelf en je omgeving. De thema’s van de dagen zijn:

DAG 1 : (H-)erkennen van spanning
DAG 2 : Weerstand, verzet en acceptatie
DAG 3 : Contact en communicatie
DAG 4 : Afwisselen van spanning en ontspanning
DAG 5 : Loslaten en meer leven in overgave en liefde

 

Uitspraken van  cursisten:

‘Deze week heb je ons helpen transformeren en onze harten laten luchten en de prana laten doorstromen. We willen jou met heel ons hart en ziel bedanken voor jouw liefdevolle leiding in het ont-moeten van onszelf EN elkaar!
Lieve Loes, dank voor al je inzet en inzichten te midden van ons, voor ons’

(De groep van 2019)

 

‘Hoe
Als ik kon leven vanuit rust te midden van de onrust
In verbinding, zonder alles altijd te moeten dragen
In een mezelf respecterende balans tussen spanning en ontspanning
Met oog voor het evenwicht
Ruimte gevend aan beweging, zonder kramp en drama
In vertrouwen
Vertrouwen om oude verbindingen los te laten
en nieuwe aan te gaan

Dank je wel voor het ervaren. Wat een pracht van een bijscholing.’

(Rianne Collignon)

 

Docent

Loes van der Mee, yogadocent, opleider en Gestalt-psychotherapeut.

 

Voor wie

De module is geschikt voor yogadocenten, yogastudenten, yogabeoefenaars en andere geïnteresseerden. Voor deze laatste twee groepen is er eerst een intakegesprek. Wanneer studenten van Samsara Yoga Opleiding een verslag van deze cursus maken, geldt deze als module voor de yoga docentenopleiding.

 

Lesdagen

De lestijden zijn van 10.00 – 16.00 uur.
We werken met een kleine groep van 10 mensen.

 

Accreditatie

De module is erkend door de Vereniging Yogadocenten Nederland (VYN) met 25 punten.

 

Locatie

Samsara, locatie Utrecht

 

Kosten en inschrijving 

€ 525,-  (inclusief €100,- inschrijfgeld)

Inschrijven kan via het Inschrijfformulier Bijscholingen. Een bevestiging en betalingsgegevens ontvang je binnen enkele dagen per e-mail. De inschrijving is pas definitief na ontvangst van het inschrijfgeld. Dit bedrag is inclusief thee en lesmateriaal. Desgewenst kun je voor jezelf, op eigen kosten, een overnachtingsadres boeken.

Lees ook onze voorwaarden bijscholingen.

 

 

Meer informatie

Heb je inhoudelijke vragen, stel je vraag aan romanie@samsara.nl

Heb je een praktische en/of organisatorische vraag, stel je vraag aan Anouk administratie@samsara.nl

Coördinator van deze bijscholing: Romanie Graumans

 

Er zijn steeds meer wetenschappelijke onderzoeken, dat yoga een positieve bijdrage levert voor mensen met stress. Lees: – The Effect of Yoga on Stress, Anxiety, and Depression in Women –