header image

Mudra’s; Helende Handen

‘Het is een geruststellende gedachte dat het enige wat we nodig hebben om in harmonie te zijn met het universum, altijd beschikbaar voor ons is; onze vingers en handen. We hoeven nooit bang te zijn dat we ze zijn vergeten of dat ze zijn zoekgeraakt.’

(Handboek Jin Shin Jyutsu door Alice Burmeister en Tom Monte)

 

Mudra betekent (mystiek) gebaar en verwijst naar een spontane uitdrukking van ons dieper bewustzijn. Het is de zegel van onze geest die de stroom van lichaamsenergie en de richting van ons bewustzijn uitdrukt. Deze bijzondere bijscholing laat je de magische werking van mudra’s op mentaal, energetisch en spiritueel niveau ervaren. Je maakt kennis met verschillen én overeenkomsten uit diverse disciplines; van Indiase dans tot beeldende kunst, van Chinese bewegingsleer tot eigentijdse emojis. Zo leer je meer over de achtergrond, de intentie en de kracht van mudra’s. Naast dit culturele kader is er vooral ruimte om zelf te voelen en te ervaren. Na deze bijscholing kun je vanuit kennis én ervaring mudra’s de volwaardige plek in de yogales geven die ze verdienen zodat ook je cursisten kunnen meegenieten.

 

Opbouw

Tijdens deze bijscholing leer je:

  • Over het ontstaan en de ontwikkeling van de mudra’s in Azië (India, China, Japan) en Europa
  • Hoe mudra’s werken in relatie tot de chakra’s, meridianen, elementen en dieptes
  • Onderzoek je zelf de werking van mudra’s
  • Word je uitgenodigd om mee te denken over hoe je mudra’s toepast in de Yogales, een asana kunt completeren en/of een serie kunt maken.

 

Aan het begin van de bijscholing ontvang je een uitgebreide hand-out met de theorie en praktische illustraties zodat je aandacht bij het ervaren kan blijven. De dynamische mudra’s en mudra-series die worden aangeboden zijn voor je opgenomen en kun je via de link die je ontvangt nog een half jaar lang thuis bekijken.

 

een voorproefje:

 

In de cursus gaan we uitgebreid in op de achtergronden van deze handmudra-serie, de energetische doorwerking en de heilzame werking.

Docent

Desi Angevaare; yogadocent en eigenaar van Flowyoga (Utrecht) deelt haar liefde voor de mudra’s op een speelse, humorvolle en vakkundige (eigen)wijze.

 

Voor wie

Voor yogadocenten (in opleiding, ook van andere opleidingen) en yogabeoefenaars. Basiskennis van yoga, qi-gong of meditatie is gewenst. Twijfel je hierover? Bel dan (0615201835) gerust om te overleggen.

 

Data

nieuwe data nog onbekend

van 11.00 tot 17.00 uur.

 

Accreditatie

De bijscholing is erkend door de Vereniging Yogadocenten Nederland met 10 punten Je ontvangt het certificaat aan het einde van de door jouw gevolgde lessen mits is voldaan aan de opdrachten en je alle lessen hebt deelgenomen. Indien niet aan deze eisen wordt voldaan, ontvang je een bewijs van deelname voor de helft van het aantal punten.

 

Locatie

Samsara Schiedam

Korte Haven 125

3111 BH Schiedam

 

Kosten en inschrijving

De kosten zijn: €225,-   (inclusief € 75 euro inschrijfgeld)

Dit bedrag is naast de lesdagen inclusief de hand-out, onbeperkt thee en certificaat.

Inschrijven kan via het Inschrijfformulier Bijscholingen. Een bevestiging en betalingsgegevens ontvang je binnen enkele dagen per e-mail. De inschrijving is pas definitief na ontvangst van het inschrijfgeld.

 

Lees ook onze voorwaarden bijscholingen.

 

Meer informatie

Voor praktische informatie omtrent je aanmelding kun je contact opnemen met de administratie door  te mailen met Lisanne Minnaard via administratie@samsara.nl.

Voor inhoudelijke vragen kun je mailen naar Romanie Graumans via romanie@samsara.nl.