header image

Non-Dualiteit en Yoga

Bijscholing Non-Dualiteit en Yoga

 

 

Alles is EEN; Elke Golf is de Zee.

 

non dualiteit

‘Non-dualiteit is een-voud.

Als er ontspanning is en een helder bewustzijn,

is die eenvoud zomaar vast te stellen.’

Douwe Tiemersma

 

 

Deze bijscholingscursus omvat vijf lesdagen waarin Non-dualiteit (A-dvaita) centraal staat. A-dvaita (niet-tweeheid) duidt op non-dualisme. De belangrijkste filosoof van deze stroming is Sri Shankara.

 

Praktisch

Iedere lesdag wordt een bepaald thema toegelicht vanuit de non-dualistische visie. De lessen zijn een mix van het uitwisselen van de eigen ervaring met het thema en yoga beoefening. De volgende thema’s komen aan bod:

 

  1. Non-dualiteit, herken je het in jezelf?
  2. Jezelf zijn en acceptatie van dat wat er is
  3. Zelfonderzoek, Jnanayoga, de weg van het inzicht
  4. Toewijding, Openen vanuit je hart
  5. Overgave en Zelfrealisatie

 

De lessen zijn ervaringsgericht, het gaat om Zelfrealisatie, de eigen ervaring van non-dualiteit. De energetische yoga oefeningen kunnen worden gezien als een hulpmiddel ter voorbereiding van het dóórbreken van het inzicht in de non-dualiteit, vooral als ze vanuit een helder bewustzijn worden beoefend.

 

Bij de energetische yoga gaat het vooral om de ervaring van verruiming, stilte, zonder gedachten zijn, openheid, transparant zijn, bewustwording en inzicht. In brede zin gaat het om het oplossen van bindingen en beperkingen op alle niveaus.

 

De aanwijzingen die in de lessen worden gegeven zijn er op gericht om te komen tot volledige ontspanning en volkomen helderheid, een openheid zonder scheidingen (non-dualiteit).

 

Tijdens de cursus worden huiswerkopdrachten gegeven die het eigen proces ondersteunen en verdiepen. Voorafgaand aan de laatste lesdag lever je een samenvattend eindverslag in.

 

Tijdens de cursus wordt het boek Non-dualiteit, de grondeloze openheid van Douwe Tiemersma gebruikt, ISBN 9789077194065. Dit boek kan worden aangeschaft bij bol.com of bij de boekhandel en is niet in de cursusprijs inbegrepen.

 

Docent

Yogadocent Marjo Vredenbregt.

 

Voor wie

Deze bijscholing is geschikt voor yogadocenten en gevorderde yoga-beoefenaars.

 

Lesdagen

Nog onbekend.

 

lestijden:

 

Accreditatie

De bijscholing is erkend door de Vereniging Yogadocenten Nederland (VYN) voor 25 punten. Het certificaat wordt behaald indien 4 van de 5 lesdagen gevolgd zijn en de huiswerkopdrachten voldoende zijn uitgevoerd.

 

Locatie

Samsara Bunnik,

Smalleweg 8a

te Bunnik

 

Kosten en inschrijving

De kosten zijn: €   (waarvan € 90,-  inschrijfgeld en  cursusgeld).

 

Inschrijven kan via het Inschrijfformulier Bijscholingen. Een bevestiging en betalingsgegevens ontvang je binnen enkele dagen per e-mail. De inschrijving is pas definitief na ontvangst van het inschrijfgeld.

Lees ook onze voorwaarden bijscholingen.

 

Meer informatie

Heb je vragen, stel je vraag dan aan femke@samsara.nl.

Coördinator voor deze bijscholing is Femke Hol.

 

 

Ramana Maharshi

 

“You and I are the same.

What I have done is surely possible for all.

You are the Self now and can never be anything else.

Throw your worries to the wind, turn within and find Peace.”

 

Ramana Maharshi