header image

Persoonlijke route

 

 

 

persoonlijke route‘Bij Samsara heb ik via een persoonlijk route een erkend diploma gehaald. Ik had twee jaar een docentenopleiding gevolgd bij een niet erkende opleiding. Bij Samsara volgde ik de zwangerschapsyoga opleiding. Ik was verrast door deze fijne kwaliteitsopleiding. Na een persoonlijk gesprek besloot ik bij Samsara middels een persoonlijk traject mij verder te scholen en een erkend diploma te halen. Ik heb diverse modulen gevolgd zoals: anatomie en asana’s, rug-, nek- en schouderklachten, de Advaita filosofie, energieleer en de specialisatie yoga en ouderen. Na afronding van de eindscriptie en het examen heb ik mijn diploma ontvangen. Ik ben enorm blij dat ik deze bij mij passende route bij Samsara heb kunnen volgen. Het heeft veel verdieping gegeven en ik voel me nu een volwaardige yogadocent.’ 

(Femke 2015)

 

 

Samsara kent een gewaardeerde 4-jarige erkende docentenopleiding. Deze non-dualistische opleiding kenmerkt zich door een fijne balans tussen praktijk en theorie. Binnen de opleiding is veel aandacht voor het individuele proces. Een Samsara docent kenmerkt zich door kennis van de advaita en een eigen visie op het yoga docentschap gedragen door gedegen kennis en ervaring. De opleiding voldoet aan de eisen van het BPO van de Vereniging Yogadocenten Nederland en de Europese Yoga Federatie.

 

Verschillende mensen vinden hun weg naar onze docentenopleiding. Elk jaar start er een nieuwe groep in het eerste schooljaar. Ook is het mogelijk om via een zij-instroom of via een ‘persoonlijke route’ het Samsara diploma te krijgen.

 

Afhankelijk van je (yoga) voorgeschiedenis is het mogelijk deze persoonlijk route te volgen bij Samsara. Een erkende yoga opleiding heeft minimaal 500 contacturen over een periode van minimaal 4 en maximaal 10 jaar. De contacturen van voorgaande gedegen yoga docenten opleidingen kunnen (deels) meetellen.

 

Door middel van de persoonlijke route kun je een ‘Samsara docent’ worden. De persoonlijke route is niet bedoeld om even snel een erkend diploma te krijgen. Je gaat echt voor het Samsara diploma. Je deelt onze visie van het docentschap, wilt je hier verder in verdiepen en onderzoekt samen met ons wat je nog nodig hebt om jouw yogadocentschap te vervolmaken. Wanneer je een gedegen basis het van minimaal 400-450 uren betekent dit dat je minimaal 22 lesdagen via bijscholingen 100 punten behaald. Is je voorkennis bijvoorbeeld  200-300  uren, dan is instroming in het 2e of 3e jaar een mogelijkheid met het volgen van extra modules, zoals bv rugklachten en anatomie en asana’s.

 

De Samsara visie

1Je bent goed zoals je bent;

Alleen vanuit acceptatie en volledig vertrouwen kun je jezelf ontwikkelen.

De allereerste stap is ervaren dàt je mag er zijn met al je kwaliteiten.

 

Ontmoeting tussen Oost en West;2 oost en west

Samsara  staat voor integreren van oosterse ervaring en wijsheid met westerse kennis.

Eeuwenoude waarheden uit de yoga vullen we aan met actuele kennis en eigen ervaring.

We onderscheiden fabels van feiten.

We nemen niet de dingen klakkeloos aan, maar we onderzoeken.

 

3 weten wat je doetWeten wat je doet;

Kennis van anatomie en lichamelijke klachten is noodzakelijk

om verantwoord les te geven.

 

4de oefening is er voor jou

 

De oefening is er voor jou en jij niet voor de oefening;

Je vormt de oefening naar jouw lichaam.

Je probeert dus niet jezelf in de oefening te forceren

om aan het plaatje van de oefening te voldoen.

Yoga is voor iedereen, een perfect lichaam bestaat niet.

 

 

samsara visie observeerObserveer het lichaam, de adem, de emotie en de gedachte;

Gedachten zitten ons vaak in de weg om de eenheid te ervaren.

Door de puzzelstukken te observeren, kun je de puzzel oplossen.

 

 

Je bent ruimer dan je lichaamsgrenzen aangeven; 6

Je bent meer dan je lichaam alleen.

 

 

 

7 de basis

Je basis, je bekken en je adem maken het centrum,

die de dragende kracht is in de beweging en in de asana;

Je basis kun je versterken, je adem kun je bewust gebruiken.

Kracht, zachtheid en flexibiliteit samen laten gaan geeft innerlijke balans.

 

 

 

 

 

Contact

Wanneer je interesse hebt in de ‘persoonlijke route’, neem dan met ons contact op via info@samsara.nl waarin je uitgebreid je vooropleidingen beschrijft met het aantal contacturen en de vakken/onderwerpen.

De persoonlijke route telt op zijn minst 22 lesdagen (bijvoorbeeld via de Samsara bijscholingen; 100 bijscholingspunten) en het schrijven van een eindscriptie en presentatie van deze scriptie. Samen kijken we naar wat een waardevolle invulling kan zijn van jouw docentschap en welke bijscholingen hier een bijdrage aan kunnen leveren.

 

Afhankelijk van je voorkennis, kan het zijn dat we vanuit Samsara bepaalde bijscholingen verplicht stellen in je persoonlijke route. Wij zullen je mail beantwoorden en contact met je opnemen voor een telefonisch gesprek om te komen tot je persoonlijke route.

 

 

Powered by Studio van Zwet