Volg ons op Facebook
Volg ons via Twitter
Volg ons via RSS Feed

Postnatale yoga

 

 

 

bs-postnatale-image-hart-doorkijkjeBijscholing Postnatale Yoga

 

Verdere specialisatie voor zwangerschapsyoga docenten of geïnteresseerden in postpartum yoga.
Start: informeer via info@samsara.nl naar de startdatum
‘Een brede basis van kennis er ervaring bij de ondersteuning van jonge moeders.’

 

Reacties van cursisten:
‘Zeer volledige opleiding, met ruimte voor eigen ervaring en ontwikkeling’
Elke docent brengt een waardevolle expertise in, dit maakt dat je in deze bijscholing heel veel kennis opdoet en het ook meteen in de praktijk kan brengen’
‘Zo waardevol. Ook weer volop inspiratie opgedaan voor de zwangerschapsyoga’. 

 

Het eerste jaar na de bevalling is voor sommige moeders een roze wolk. Maar er zijn ook veel moeders die kampen met klachten van kleine en grotere aard. Sommige houden last van bekken- of andere fysieke klachten of worstelen met het terug in vorm krijgen van hun lichaam. Andere hebben last van babyblues of zelf depressie. Soms hebben vrouwen nare herinneringen overgehouden aan hun bevalling. Andere hebben moeite om hun nieuwe rol als moeder vorm te geven, zich aan te passen aan het nieuwe leven of komen er achter dat ze het eigenlijk helemaal niet leuk vinden om moeder te zijn.

Hoe kun je deze vrouwen ondersteuning vanuit je yogadocentschap. geven op fysiek, mentaal, emotioneel en energetisch niveau? In deze bijscholing krijg je vanuit diverse invalshoeken kennis aangereikt om hier invulling aan te geven. Daarnaast is ruimte voor eigen beoefening en ervaring.

 

Opbouw

In de bijscholing wordt stilgestaan bij het belang van postnatale yoga. Je krijgt inzicht het fysieke herstel, de gezochte nieuwe balans en leert over het belang van rust en ritme. Je krijgt informatie over de elementen en welke meridiaanstrekkingen je in kan zetten. Je krijgt veel informatie over veelvoorkomende klachten en ongemakken die zich voor kunnen doen. Je leert welke buik- en bekkenoefeningen van belang zijn en hoe deze opgebouwd kunnen worden. We belichten de rol van de partner en de veranderingen die kunnen plaatsvinden in de relatie tussen partners. Je ervaart massagetechnieken voor moeder en voor de baby en leert deze overbrengen in postnatale yogalessen. Je staat stil bij je eigen docentschap en hoe je belangrijke onderwerpen voor deze doelgroep, zoals seksualiteit, bevallingsverhalen etc. onder de aandacht kan brengen bij cursisten.

 

Docenten

De docenten zijn Femke Hol, Danielle Bersma, Romanie Noordegraaf, Loes van der Mee.

 

Voor wie

Yogadocenten die gespecialiseerd zijn in zwangerschapsyoga en zich verder willen verdiepen in de ondersteuning van zwangeren en jonge moeders.

 

Lesdagen

De lesdata worden binnenkort bekend gemaakt. Heb je interesse laat dit dan weten via femke@samsara.nl

De lestijd wordt van 10.00 – 16.00 uur.

 

Literatuur

Een nieuwe balans – D Bersma en L van der Mee
Yoga oefenboek voor de basis – D. Bersma en M. Cuijpers, L. van der Mee (aan te schaffen op de eerste lesdag voor 25 euro)
Veilig door je kraamtijd – Beatrijs Smulders

 

De module is erkend door de Vereniging Yogadocenten Nederland (VYN) voor 25 punten. Het certificaat wordt behaald op het moment dat 4 van de 5 lesdagen zijn gevolgd (het volgen van de laatste praktijkdag is een verplicht onderdeel om het certificaat te kunnen behalen) en alle opdrachten ingeleverd en voldoende beoordeeld zijn.

 

Locatie

Samsara Breda
Bastionstraat 13
4818 GM Breda

 

Kosten en inschrijving

De kosten zijn € 395 (€ 90 inschrijfgeld en € 305 cursusgeld). Gedurende de dag kan je gebruik maken van thee.

Inschrijven kan via het inschrijfformulier Bijscholingen. Een bevestiging en betalingsgegevens ontvang je binnen enkele dagen per e-mail. De inschrijving is pas definitief na ontvangst van het inschrijfgeld.

Lees ook onze voorwaarden bijscholingen.

 

Meer informatie

Heb je vragen over deze bijscholing? Vraag deze aan femke@samsara.nl.
Coördinator voor deze bijscholing is Femke Hol.

Powered by Studio van Zwet