header image

Rug, nek en schouder

 

 

 

hernia

Bijscholing Rug-, nek- en schouderklachten, spanningsklachten en chronische hyperventilatie; Het voorkomen en verlichten van deze klachten door yoga.

 

Start: data onbekend

 

Mensen met spanningsklachten, chronische hyperventilatie, een hernia, rugpijn of nek- en schouderklachten doen ook heel graag yoga. In deze 5-daagse module leer je welke oefeningen zij wel kunnen doen en welke niet. Hoe kun je op een eenvoudige manier een verantwoorde yogales geven?

 

Opbouw

Je krijgt theoretische uitleg over de verschillende en veel voorkomende rug- nek- en schouderklachten, zodat in de praktijk duidelijk wordt welke oefeningen wel en niet geschikt zijn bij deze klachten. Er is een goede balans tussen theorie en praktijk.

Ook wordt er inzicht gegeven in spanningsklachten en hyperventilatie. De relatie met de adem en het parasympatisch systeem wordt duidelijk. Op heldere wijze worden geschikte oefeningen uitgelegd en geoefend.

Elke lesdag krijgt u een hand-out van de powerpoint per email toegestuurd.

 

Docenten

De cursus wordt gegeven door Danielle Bersma.

 

Voor wie

Geschikt voor yogadocenten, yogastudenten (van andere opleidingen) en ervaren yoga-beoefenaars.

Deze module wordt ook in de Samsara docentenopleiding gegeven

 

 

Data 2019

maandag 16 september  12.45-17.00

maandag 2 december 10.00-17.00

maandag 16 december 2019 10.00-17.00

maandag 16 maart 2020 10.00-17.00

maandag 20 april 10.00-17.00

 

Accreditatie

De module is erkend door de Vereniging Yogadocenten Nederland (VYN) met 22 punten.

 

Locatie

De cursus vindt plaats in het

Samsara Schiedam 

‘Pand Paulus’

Korte Haven 125

3111 BH Schiedam

Goed te bereiken met de auto, fiets en openbaar vervoer. Gratis parkeren kan op de Vlaardingerdijk op 5 min. loopafstand.

 

Kosten en inschrijving

De kosten van deze cursus zijn: € 390,- exclusief verplichte literatuur: Yoga Oefenboek voor de Basis‘, door Danielle Bersma, met medewerking van Mariëlle Cuijpers en Loes van der Mee, Utrecht 2016. Op de eerste lesdag wordt dit boek uitgereikt.

 

Dit boek kost los €25,- en is via Samsara verkrijgbaar. Bij bestelling van dit boek per post, komen er nog € 5,- administratie- en portokosten bij.

 

Inschrijven kan via het Inschrijfformulier Bijscholingen. Een bevestiging en betalingsgegevens ontvang je binnen enkele dagen per e-mail. De inschrijving is pas definitief na ontvangst van het inschrijfgeld.

Lees ook onze voorwaarden bijscholingen.

 

Meer informatie

Heb je vragen, stel je vraag dan aan danielle@samsara.nl.