header image

Rugyoga met rolletjes en stripjes

 

 

 

 

rug yogaRug Yoga met rolletjes en stripjes

In deze workshop leer je hoe je met rubberen stripjes en vilten matjes oefeningen kunt doen voor de onder-, midden en bovenrug.

Door druk te geven met deze hulpmiddelen op het lichaam van buitenaf werk je in op de diepere lagen van de wervelkolom. Je werkt in op het diep liggende bindweefsel, op de diepere spier-fasciale lagen, maar vooral ook op de afferente zenuwen in de vele gewrichtskapsels van de wervelkolom.

 

Doordat je veelvuldig op een bepaalde manier, zit, loopt, staat en beweegt komt de rug na verloop van tijd in een voorkeurshouding. De wervelkolom verliest zijn oorspronkelijke vorm waardoor klachten kunnen ontstaan. Door deze oefeningen kun je klachten voorkomen of verlichten. Je houding zal verbeteren, het hoofd komt weer rechter op de romp te staan en de overmatige krommingen van de wervelkolom nemen af, de wervelkolom wordt beter ‘uitgelijnd’. Bovendien zijn de oefeningen een goede voorbereiding op bijvoorbeeld achteroverbuigingen. Je zult merken dat de rug vrijer kan bewegen en dat je meer ruimte ervaart in de borst bij asana’s, zoals de Cobra en de Kameel nadat je een tijdje op een rolletje hebt geoefend.

 

 

Docent

De docent van deze cursus is Iekelien Buurman.

 

Voor wie

Yogadocenten (in opleiding) die verdieping en uitbreiding zoeken van hun eigen kennis en beoefening, alsmede in hun rol als docent.

 

Lesdagen

Data: vrijdag nog niet bekend

De lestijden zijn van 10.30-17.00 uur.

 

Accreditatie

De module is erkend door de Vereniging Yogadocenten Nederland (VYN) met 5 punten.

 

Locatie

De cursus wordt gegeven in Yogastudio Groot Baltink,
Oxersteeg 37

7428 MK Deventer

 

Kosten en inschrijving

Kosten: €90, inclusief vegetarische lunch.

 

Inschrijven kan via het Inschrijfformulier Bijscholingen. Een bevestiging en betalingsgegevens ontvang je binnen enkele dagen per e-mail. De inschrijving is pas definitief na ontvangst van het inschrijfgeld.

 

 

Lees ook onze voorwaarden bijscholingen.

 

Meer informatie

Heb je vragen, stel je vraag dan via ons contactformulier

Coördinator van deze bijscholing: Iekelien Buurman