header image

Samsara steunt Partnership Foundation

PF DSCN5287 Een veilig thuis en toegang tot onderwijs geeft kinderen kansen in het leven. Kennis delen is vermenigvuldigen. Samsara steunt daarom Partnership Foundation, een organisatie die helpt straatmeisjes op te groeien tot verantwoordelijke burgers die hun steentje kunnen en willen bijdragen aan de samenleving.

 

Embrace. Educate. Enable

Partnership Foundation wil een hand reiken aan de meest kwetsbare kinderen in Indiase steden: de kinderen die alleen op straat leven of in een omgeving waar het risico op seksueel en fysiek misbruik zeer groot is; of kinderen die ouders hebben die gewelddadig zijn of drugs gebruiken, dan wel extreem arm zijn.

 

Dit doet Partnership Foundation door met lokale partners te garanderen dat kinderen uitgebreide lange termijn zorg krijgen: in de vorm van bescherming, liefde, voedsel, medische zorg, recreatie en onderwijs in vrijwillige open tehuizen, de Rainbow Homes.

Dit wordt de kinderen onvoorwaardelijk aangeboden, met liefde en voor zolang het kind dit nodig heeft. Net zoals je je eigen kind zou aanbieden.

 

Integratie in de samenleving van de straatmeisjes bevordert Partnership Foundation met name door het openen van Rainbow Homes in bestaande scholen.

Maar ook door het openen van onderwijsfaciliteiten in de Rainbow Homes voor de arme kinderen uit de gemeenschap waar de Homes zich bevinden, door een breed vrijwilligersnetwerk en door ‘buddy’-programma’s met kinderen van beter gesitueerde scholen. Het motto dat Partnership Foundation hierbij gebruikt: Embrace. Educate. Enable.

 

Jaarverslag

In het Rainbow Homes 2018 in Vogelvlucht (pdf) zie je in één oogopslag wat er in 2018 in de Rainbow Homes en bij Partnership Foundation is bereikt. Meer details en achtergronden kun je vinden in het volledige jaarverslag.

 

Nieuwsbrief

Partnership Foundation waardeert elke donatie. Lees op de website van PF uitgebreide informatie over de Rainbow Homes en over de mensen die hierbij betrokken zijn en bekijk het filmpje over de Rainbow Homes Hyderabad. Lees de Nieuwsbrief PF Juni 2019 (pdf).

 

logo PF groot kopie