Volg ons op Facebook
Volg ons via Twitter
Volg ons via RSS Feed

Samsara Yoga

Samsara Yoga geeft kracht, zelfvertrouwen en balans. Door de oefeningen krijg je energie en een ontspannen lichaam. Je werkt intensief aan een stevige basis. Je leert lesgeven vanuit eigen kracht en lichaamsgevoel en de lessen invulling geven al naar gelang de behoeften en mogelijkheden van je cursisten.

 

Tijdens de opleiding bij Samsara Yoga Opleiding leer je naar jezelf en anderen te kijken zonder te oordelen. Net zoals we de wisseling van seizoenen accepteren, de groeitijd van de lente, de bloeitijd van de zomer, de terugtrekkende bewegingen van de herfst en de stilstand van de winter, leer je door yoga alle fasen in de menselijke ontwikkeling te waarderen. Alle fasen zijn altijd compleet en geen fase is beter of slechter dan de ander.

 

Deze manier van kijken maakt je bewust van geconditioneerde gedrag- en denkpatronen: Wat je ‘mooi’ vindt en ‘lelijk’ of ‘goed’ en ‘niet goed’. En je merkt steeds meer op dat dergelijke oordelen onbalans veroorzaken. Bij het loslaten van die oordelen gaat er geen aandacht meer uit naar ‘goed’ of ‘niet goed’ en blijf je in evenwicht. Je leert het evenwicht te vinden tussen uitersten, mee te gaan in de bewegingsstroom van het leven, zonder iets te verdringen, zonder iets uit te sluiten; je leert eenheid ervaren en leven in vertrouwen.

 

Het woord Samsara betekent ‘stroom van eeuwig worden’. Het herinnert eraan dat alles voortdurend in beweging en verandering is.

 

Lees meer over hoe Samsara Yoga werkt in de praktijk bij Verdieping.

Lees meer over de coördinatoren van Samsara bij Samsara groeit.

 

Samsara logo

Het AUM-teken in het midden van het logo staat voor ‘Alles’, de kosmisch scheppende klank, dat wat is geweest, dat wat is en wat nog zal komen (Mandukya Upanishad). De levenscheppende zon (ha) met als tegengestelde de maan (tha).

 

Yoga betekent de verbinding tussen deze twee en symboliseert daarmee eenheid. De slang symboliseert het inzicht, het onderscheid tussen goed en kwaad en de draak symboliseert geestelijke wijsheid. De slang-draak bijt in zijn staart en maakt daarmee de cirkel rond, de cirkel van het ‘oneindige’, de cirkel van liefde.

 

beeldmerk

Zie ook yogastijl en historie.

Powered by Studio van Zwet