header image

Samsara Yoga

Samsara Yoga geeft kracht, zelfvertrouwen en balans. Door de oefeningen krijg je energie en een ontspannen lichaam. Je werkt intensief aan een stevige basis. Je leert lesgeven vanuit eigen kracht en lichaamsgevoel en de lessen invulling geven al naar gelang de behoeften en mogelijkheden van je cursisten.

 

Tijdens de opleiding bij Samsara Yoga Opleiding leer je naar jezelf en anderen te kijken zonder te oordelen. Net zoals we de wisseling van seizoenen accepteren, de groeitijd van de lente, de bloeitijd van de zomer, de terugtrekkende bewegingen van de herfst en de stilstand van de winter, leer je door yoga alle fasen in de menselijke ontwikkeling te waarderen. Alle fasen zijn altijd compleet en geen fase is beter of slechter dan de ander.

 

Deze manier van kijken maakt je bewust van geconditioneerde gedrag- en denkpatronen: Wat je ‘mooi’ vindt en ‘lelijk’ of ‘goed’ en ‘niet goed’. En je merkt steeds meer op dat dergelijke oordelen onbalans veroorzaken. Bij het loslaten van die oordelen gaat er geen aandacht meer uit naar ‘goed’ of ‘niet goed’ en blijf je in evenwicht. Je leert het evenwicht te vinden tussen uitersten, mee te gaan in de bewegingsstroom van het leven, zonder iets te verdringen, zonder iets uit te sluiten; je leert eenheid ervaren en leven in vertrouwen.

 

Het woord Samsara betekent ‘stroom van eeuwig worden’. Het herinnert eraan dat alles voortdurend in beweging en verandering is.

Zie ook yogastijl en historie.