header image

Savasana

Er zijn yogashirts te koop met de tekst: ‘I am only here for savasana’ (ik ben hier alleen voor savasana). Hoewel het als een grapje bedoeld is, is een goede savasana van grote waarde in de yogabeoefening. Voor sommige beoefenaars is savasana een kers op de taart. Voor anderen een uitdaging in overgave.

 

Hoe dan ook is, savasana de kunst van het in diepe ontspanning brengen van je lichaam en aanwezig blijven met de geest zodat de beoefende asana’s kunnen doorwerken op alle lagen van je zijn.

 

Het doel van de bijscholing de kennis over, ervaring met en beleving van savasana/eindontspanning te verdiepen, verrijken en inspireren. Je leert meer over de achtergrond, de intentie en de kracht van savanasa. Je maakt kennis met verschillende invalshoeken. Naast theorie, doe je ook ervaring op door de verschillende mogelijkheden zelf te ondergaan. Zo kun je na deze bijscholing vanuit kennis èn ervaring savasana op een jouw eigen wijze kundig en verdiepend kunt aanbieden aan jouw yogacursisten.

 

Opbouw

Tijdens deze bijscholing leer je:

  • Filosofie van savasana
  • ‘Lagen van je zijn’; energie systeem (nadi’s/kosha’s)  en prana
  • Stemgebruik en woordkeuze
  • Juiste lighouding en ondersteun methodes
  • Leuke yogaseries om savasana te verdiepen

We bespreken we verschillende vormen van savasana en laten we je deze zelf ervaren.

Aan bod komen de traditionele savasana vanuit Yoga & Kriya, savasana in stilte en met klanken en muziek, geleide meditatie en visualisatie en de bodyscan. De savasanas worden voorafgegaan door korte activerende yogaseries om de savasana ten volste te kunnen ervaren.

Als eindopdracht maak je een eigen savasana en geef je deze aan de groep.

 

Ervaringen van deelnemers

‘Een verrijking van je eigen beleving van savasana en inspirerend voor het lesgeven.’

‘Waardevolle bijscholing met leerzame theorie, verschillende eigen ervaringen, inspiratie en constructieve feedback op je eigen savasana.’

‘Mooi om kennis te delen, nieuwe dingen te leren en te ervaren.’

‘Verrijkende bijscholing!’

 

Docenten

Romanie Graumans, yogadocent en directeur van Samsara en Femke van ’t Hof, yogadocent, oprichter van Soul Yoga, klankhealings en Soul Mala, natuurkundig therapeut

 

 

Voor wie

Voor yogadocenten (in opleiding, ook van andere opleidingen) en yogabeoefenaars. Basiskennis van asana en pranayama is gewenst, evenals ervaring met meditatie. Twijfel je hierover? Bel dan gerust om te overleggen.

 

Data

Lesdagen nog onbekend van 10.00-15.00 uur.

 

Accreditatie

De bijscholing is erkend door de Vereniging Yogadocenten Nederland met 15 punten

Je ontvangt het certificaat aan het einde van de door jouw gevolgde lessen mits is voldaan aan de opdrachten en je alle lessen hebt deelgenomen. Indien niet aan deze eisen wordt voldaan, ontvang je een bewijs van deelname voor de helft van het aantal punten.

 

Locatie:

Samsara Schiedam

Korte Haven 125

3111 BH Schiedam

Deze locatie is goed bereikbaar met eigen en openbaar vervoer (ongeveer 15 min lopen vanaf Schiedam Centraal). Gratis parkeren op de Vlaardingerdijk (3 min. loopafstand) en betaald parkeren voor de deur.

 

 

Kosten en inschrijving

De kosten zijn: €300,-

Dit bedrag is inclusief gebruik van thee gedurende de dag. Lunch is niet bij de prijs inbegrepen.

 

Inschrijven kan via het Inschrijfformulier Bijscholingen. Een bevestiging en betalingsgegevens ontvang je binnen enkele dagen per e-mail. De inschrijving is pas definitief na ontvangst van het inschrijfgeld.

Lees ook onze voorwaarden bijscholingen.

 

 

Meer informatie

Voor praktische informatie omtrent je aanmelding kun je contact opnemen met Lisanne Minnaard via adminisatratie@samsara.nl

Voor inhoudelijke vragen kun je mailen naar Romanie Graumans via romanie@samsara.nl