header image

Spelen met yoga

spelen-met-yogadoor Danielle Bersma en Marjoke Visscher, uitgeverij Panta Rhei
‘Een boek dat echt rekening houdt met het kind zelf! De kinderyogaoefeningen worden op een speelse manier aangeboden en zijn ook goed in de klas te gebruiken.

 

In het eerste gedeelte van het boek zetten de auteurs en ervaren kinderyogadocenten duidelijk hun visie neer op het kind en geven een aantal algemene tips over yogalessen voor kinderen.

 

Het tweede gedeelte van het boek bestaat uit lessen, oefeningen en spelletjes. De complete yogalessen zijn in thema’s uitgewerkt. Thema’s zijn bijvoorbeeld de jaargetijden, afscheid nemen, een verjaardagsfeest en kerst. Daarna beschrijven de auteurs uitgebreid ademoefeningen en spelletjes, ontspanning- en meditatieoefeningen, samenwerking- en vertrouwensspelen, yogahoudingen en -bewegingen. Het boek wordt afgesloten met een zonnegroet voor kinderen.

 

In het boek staan heldere oefeningen, waarbij  de auteurs ook duidelijk de relatie leggen met emotionele en geestelijke uitwerking. Het is een vrolijk boek en geschikt voor iedereen die met kinderen werkt en in het bijzonder voor de yogadocent en de meesters en juffen van de basisschool.

 

Verkrijgbaar via de (digitale) boekhandel, Bol.com.