header image

Stilzitten

Boek Stilzittendoor Rita Beintema

 

‘Op weg naar een meditatief leven. Een leven in vrijheid.’

 

Een helder en eenvoudig beschreven boek over stilzitten, meditatie volgens jnana yoga. Stilzitten en luisteren naar je innerlijk is ontdekken dat je zelf de weg baant, de weg bent en ook nog diegene bent die de weg loopt.

Stilzitten is niet ‘doen’, is leren luisteren, is leren onderscheiden wat ik allemaal niet ben. Dit afpellen van verkeerde gewoontes, ideeën en inzichten is nodig om ooit weer een vrij mens in vrede en harmonie te worden. Een vrij mens die zich niet laat opjagen door steeds meer te willen. Jnana-yoga is bij uitstek een weg die bij dit proces helpt, want jnana-yoga is een bevrijdende weg voor jezelf en voor de toekomst.

 

Het boek besteedt aandacht aan een juiste houding, een goede ademhaling en de opbouw van de zithouding. Verschillende onderwerpen, zoals observeren, opdringerige gedachten, weerstand, angst en tenslotte de verandering die het stilzitten teweeg brengt, worden besproken. Je leest het boek in een ruk uit, beseffend dat je het later nog veelvuldig na zal lezen. Foto’s en visies van bekende beoefenaars zoals Vimala Thakar, Sri Ramana Maharshi en Krishnamurti sieren het boek.

 

In kopievorm verkrijgbaar bij Samsara.

 

Kosten €18 + eventueel € 6,95 verzendkosten

 

Je kunt het bestellen door te mailen aan: romanie@samsara.nl. Vermeld in je mail het postadres waar de reader naar toe gestuurd moet worden en het factuuradres als dit afwijkt van het postadres. Je ontvangt de factuur per mail.