header image

Tijd voor verstilling

 

Lieve studenten, cursisten, oud-studenten en andere geïnteresseerden,

 

Wij nodigen graag jullie allen uit dagelijks met elkaar de verstilling op te zoeken.

 

Het zijn ongekende en onbekende tijden met het Coronavirus, die bij iedereen onrust en angstgevoelens kunnen aanraken. We weten niet precies wat er gaat gebeuren en hoe lang het duurt. Welke gevolgen het voor ons persoonlijk zal hebben, voor ons werk, en vooral voor de mensen  waar we om geven.

 

De situatie van ‘sociale afstand nemen’ kan je eigen verhaal raken en iedereen gaat er anders mee om. Het leidt tot creatieve ideeën, voor elkaar klaar staan en hulp bieden en ook tot behoefte aan reflectie op het eigen leven. Sommige mensen zullen veel tijd hebben en  veel alleen zijn. Anderen zijn juist met hun gezin en proberen daarbij ook nog thuis te werken. Weer anderen werken in de zorg, moeten mogelijk heel zware keuzes maken en maken veel mee in korte tijd.

 

 

Nu de lessen voorlopig niet doorgaan lijkt het ons fijn om met elkaar aanwezig te blijven, een rustmoment te hebben, verbinding en warmte te voelen, ervaringen, vragen en inspiratie te delen en zo ruimte in onszelf  te behouden. Doe je mee?

 

Wat

Gezamenlijk op je eigen plek mediteren/in stilte zitten.

 

Hoe

We bieden twee mogelijkheden per dag aan van 15 minuten van verstilling. In open aandacht zitten en het observeren van je gedachten, je fysieke lichaam, je emoties, je adem en adembeweging. Wat merk je op? Is er iemand naar wie je gedachten speciaal uitgaan, die je aandacht wilt sturen, met wie je je wilt verbinden?

 

Wanneer

In de ochtend: 9.30 – 9.45u  en in  de avond 21.30-21.45u. Start: woensdagavond 18 maart om 21.30u

 

Wie

Op de genoemde tijdstippen zit er telkens iemand van de Samsara docenten in stilte. Iedereen die dit wil, kan hier op afstand bij aansluiten en zich met ons verbinden. Dit kan een vast ritme voor je worden of je sluit naar behoefte aan, wees daar vrij in. We zullen als startteken voorlopig telkens een kaarsje opsteken onder dit bericht op de Facebookpagina van Samsara.

 

Uitwisseling

Je bent welkom om je ervaring op onze Facebookpagina te delen. Ook om ons persoonlijk te mailen of om een Messenger-berichtje sturen met een ervaring of vraag.

 

Hartelijke groet, blijf gezond en graag tot ziens,

 

Docenten van Samsara