header image

Vincent van der Vijgh

SAMSUNG CAMERA PICTURES

‘Yoga en meditatie is mijn ‘way of life’.

 

Vincent van der Vijgh is gastdocent en geeft een lesdag yoga asana’s aan de Samsara Yoga Opleiding.

In het verleden heeft Vincent zich bezig gehouden met krachttraining en Wing-tsun (Kungfu). Acht jaar geleden kwam hij  in aanraking kwam met yoga en meditatie en vond hij zijn passie. Geweldloos (ahimsa) en zonder prestatie bewegen, spreekt hem heel erg aan.

 

‘Wat ik zo mooi vind, is dat voor bijna alle houdingen alternatieven zijn’, zegt hij, ‘Iedereen kan altijd op zijn eigen manier yoga kan doen’. Gronding is voor Vincent erg belangrijk, dit is de basis van waaruit yoga en meditatie opgebouwd wordt. Zo komen wij tot de perfecte mix van fysiek bezig zijn en geestelijk groeien.

 

Vincent richt zich het laatste jaar ook veel op Yin-yoga, hij denkt dat dit de toekomst van yoga kan worden. Zeker als je dit combineert met een yang vorm van yoga. Het is een mooie combinatie tussen yoga en meditatie, je komt jezelf tegen en hoe! Omdat je veel langer in houdingen bent dan bij hatha yoga, dien je heel goed naar je lichaam te luisteren.

 

Vincent is in 2013 afgestudeerd aan de Samsara Yoga opleiding. Zijn eindscriptie had als onderwerp: ‘Zien zonder te kijken’. Een scriptie die uitnodigt tot zelfonderzoek, om iedere neiging tot geconditioneerd te kijken, los te laten. Een uitdaging!  Vincent heeft een eigen yogastudio in Alphen aan den Rijn. Waar wekelijks lessen worden verzorgd in Hatha yoga, Yin yoga, meditatie en mantra zingen.