header image

Yoga en Chakra’s en orgaanleer

 

Bijscholing Yoga en chakra’s en orgaanleer

 

Start: dinsdag 17 september 2019 in Schiedam.

 

 

Opbouw

Deze zeer uitgebreide chakra bijscholing kent 2 invalshoeken van in totaal 10 lesdagen waarin kennis over de chakra’s, eigen ervaring en didactische aspecten worden meegenomen.

In 7 enerverende lesdagen maak je een reis door de verschillende chakra’s. Gestart wordt vanuit het ontwaken van het inzicht in Ajna chakra. Elke lesdag omvat:

  • uitleg over de symbolische, theoretische en filosofische aspecten van het chakra
  • eigen ervaring, ontmoeting met en ontplooiing van het betreffende chakra
  • didactische aanknopingspunten hoe deze chakra’s te vertalen in je yogales, waarbij gebruik wordt gemaakt van asana, pranayama, mudra en meditatietechnieken

In 3 extra lesdagen wordt meer specifiek ingegaan op chakra’s in relatie tot de verschillende organen. Deze lesdagen geven een prachtige verbinding tussen het energetisch en anatomisch ‘fysieke’ lichaam.

Het is mogelijk alle 10 de lesdagen te volgen, het is ook mogelijk voor 1 van de 2 modulen in te schrijven. Je ontvangt een korting van 90 euro op het moment dat je inschrijft voor beide modulen.

Aan te bevelen literatuur:

Er is geen verplichte literatuur. Er wordt gewerkt met handouts die voorafgaand en na elke lesdag worden verstrekt.

Docenten

Femke Hol MSC., yogadocent, mede-eigenaar Samsara, sociaal wetenschapper

Danielle Bersma, yogadocent, fysiotherapeut, mede-eigenaar Samsara.

 

Voor wie

Voor yogadocenten en yoga studenten in opleiding, minimaal 2e lesjaar.  Bij twijfel over aanwezige kennis, neem contact op via onderstaande contact gegevens.

De bijscholing is onderdeel van het derde lesjaar van de Samsara Yoga Docentenopleiding. De ervaring leert dat uitwisseling van kennis en ervaring tussen leerlingen van de opleiding en cursisten van de bijscholing een meerwaarde heeft.

Lesdagen 2019

Module chakra dagen: dinsdag 17 september, dinsdag 1 oktober, maandag 25 november, maandag 13 januari, dinsdag 11 februari, dinsdag 21 april en dinsdag 26 mei.

Module chakra organen: maandag 23 september, maandag 11 november, maandag 6 april

De lestijden zijn van 10.00 – 17.00 uur.

 

Accreditatie

De bijscholing is erkend door de Vereniging Yogadocenten Nederland met 60 punten. Je behaalt het certificaat op het moment dat alle opdrachten zijn ingeleverd en deze voldoende zijn bevonden en je min 85% van de lesdagen hebt gevolgd. Indien niet aan deze eisen wordt voldaan, ontvang je een bewijs van deelname voor de helft van het aantal punten. Het is mogelijk gemiste lesdagen in een latere bijscholing in te halen tegen een dagvergoeding van 40 euro per dag.

 

Locatie

Samsara Schiedam,

‘Pand Paulus’

Korte Haven 125

3111BH Schiedam

 

Kosten en inschrijving

Inschrijfgeld 90

Module chakra dagen € 560

Module chakra orgaanleer € 240 

Duidelijk vermelden op de aanmelding welke modulen je wilt volgen. 

Bij het afnemen van beide module wordt een bedrag van € 90,-  korting gegeven. Thee is bij de prijs inbegrepen, de lunch dient zelf verzorgd te worden.

Inschrijven kan via het Inschrijfformulier Bijscholingen. Een bevestiging en betalingsgegevens ontvang je binnen enkele dagen per e-mail. De inschrijving is pas definitief na ontvangst van het inschrijfgeld.

Lees ook onze voorwaarden bijscholingen.

 

Meer informatie

Heb je vragen, stel je vraag dan aan femke@samsara.nl

Coördinator van deze bijscholing: Femke Hol.