header image

Yoga en Dansweekend: ‘Overgave’

Yoga en Dans, themaweekend ‘Overgave’. Zaterdag 3 juni en zondag 4 juni 2023, te Schiedam

 

‘Je geeft je niet over aan de ander, maar aan de liefde die je voelt voor de ander.’ (Her)ken diep van binnen waarvoor je gekomen bent op deze aarde. Er is iets diep van binnen dat je nooit kwijt raakt Het is er en het zal er altijd zijn. Misschien kun je je daarom overgeven. Je overgeven zonder ‘je eigenheid ‘te verliezen.

Magda Samson laat je kennismaken met Yoga & Dans. Haar bijscholingen worden altijd met veel enthousiasme ontvangen. Door de danstaal te leren kun je je bewegingstaal vergroten. Muziek resoneert en kan bij mensen aanraken wat niet meer in woorden te vatten is. Het yoga aspect maakt het mogelijk meer naar binnen te kunnen keren. Yoga, dans en muziek is zo een drie-eenheid; ieder deel van het geheel draagt bij aan de betekenis van de andere twee delen.

 

Op verzoek hebben wij drie thema weekenden op het programma staan.
Deze weekenden zijn los te volgen, maar zijn ook complementair:

 

  • Zaterdag 11 en zondag 12 mei 2024 ‘Vier je Vrouw Zijn’
  • Zaterdag 29 en zondag 30 juni 2024 ‘Overgave’

fotografie: Aimee Giles

 

Opbouw

Op bezielende wijze neemt Magda Samson vanuit haar passie voor dans haar deelnemers mee. Ze start met het uitleggen van de houdingen en bewegingen vanuit de Yoga en de Dans, beiden volwaardige disciplines en geeft je de ruimte te ervaren welk yoga aspect herkenbaar is in de dans. Dit deel van de workshop heeft de vorm van een yoga en dansles van een uur.

In het tweede deel na de lunch licht Magda de opbouw van deze les toe en is er gelegenheid tot het stellen van vragen. In de toelichting legt Magda het verband met de chakrafilosofie en –psychologie.

 

Daarna neemt Magda je mee in een yogaflow bestaande uit asana’s, in eerste instantie zonder muziek, waardoor je de tijd krijgt om te onderzoeken wat de uitwerking is. Vervolgens leer je bewegingen in de dans. Voor sommigen zal dit een nieuwe bewegingstaal zijn. Je kan gaan ervaren wat yoga en dans met elkaar verbindt.

 

Magda neemt je op enthousiaste wijze mee in het proces van yogaflow naar de bewegingstaal uit de dans

Je leert te werken met vaste choreografieën, waarbij iedereen zijn of haar ‘eigenheid ‘behoudt. Na het aanleren van de choreografie wordt deze op muziek uitgevoerd. In deze eerste dag komen met name de technische aspecten aan de orde.

 

De tweede dag start met een terugblik op de eerste dag gevolgd door een Yoga & Dans les van een uur.

 

Daarna neemt Magda je weer mee naar de yogadans, die je de vorige dag hebt geleerd. Aan de hand van dans en het thema van het weekend krijg je voldoende tijd om de drie aspecten lichamelijk, geestelijk en energetisch te ervaren.

 

Het yoga aspect is dat uiteindelijk de beweging samenvalt met muziek en adem. Het is voelbaar wat er dan gebeurt. Zoals Magda vaak zegt: ‘Ik wil je niet zien dansen. Ik wil je voelen dansen.’

 

Docent

De docent gedurende de Yoga en Dans themaweekenden is Magda Samson, yoga-, dans- en pilatesdocent.

 

Voor wie

De weekenden zijn toegankelijk voor yogastudenten van alle yoga-opleidingen en yogadocenten

 

Lesdagen

  • Zaterdag 2 en zondag 3 september 2023 ‘Alles is Liefde’
  • Zaterdag 11 en zondag 12 mei 2024 ‘Vier je Vrouw Zijn’
  • Zaterdag 29 en zondag 30 juni 2024 ‘Overgave’

Tijden: 11.00-17.30 uur

 

Accreditatie

De bijscholing is erkend door de Vereniging Yogadocenten Nederland (VYN) met 10 punten.

 

Locatie

Samsara Schiedam

Korte Haven 125
3111 BH Schiedam

Deze locatie is zeer goed bereikbaar met eigen en openbaar vervoer. Vrij parkeren is op 5 minuten loopafstand op de Vlaardingerdijk. Betaald parkeren voor de deur.

 

 

Kosten

€ 210,- per themaweekend, per persoon,  inclusief thee gedurende de lesdagen. Lunch is niet inbegrepen. Deze kun je zelf meenemen. Er is ook genoeg gelegenheid in de buurt om ergens te lunchen of iets te halen.

 

Het is mogelijk om bij inschrijving het boek Yoga & Dans als Levenskunst van Magda Samson en Ilse Antonijsz aan te schaffen voor 35 euro. We zorgen dat het op de eerste dag voor jou klaar ligt. Wil je het liever al vooraf thuis verzonden hebben, dan is dit mogelijk tegen vergoeding van 6,95 euro verzendkosten. Als je het boek wilt aanschaffen, geef dit dan aan bij het opmerkingenveld van het inschrijfformulier en geef hierbij of je het op de eerste lesdag wilt ontvangen of toegezonden per post.

 

Inschrijven

Inschrijven kan via het Inschrijfformulier Bijscholingen.

Een bevestiging en betalingsgegevens ontvang je binnen enkele dagen per e-mail.

De inschrijving is pas definitief na ontvangst van het cursusgeld.

Lees ook onze voorwaarden bijscholingen.

 

Meer informatie

Voor praktische informatie omtrent je aanmelding kun je contact opnemen met Lisanne Minnaard via adminisatratie@samsara.nl

Voor inhoudelijke vragen kun je mailen naar Romanie Graumans via romanie@samsara.nl