header image

Yoga en Handmudra’s

 

hand mudra

Masterclass Yoga en Handmudra’s

 

Een twee-daagse: zaterdag

planning: voorjaar 2016

 

Mudra betekent gebaar of zegel, maar waar komt het gebruik van handmudra’s nu eigenlijk vandaan? En hoe kun je je handen gebruiken om je fysieke gezondheid en je spirituele groei te bevorderen?
Leer yoga kracht bijzetten door het gebruik van handmudra’s en ervaar wat de effecten zijn in deze 2-daagse masterclass.

 

Inhoud

In de masterclass komen theorie, praktijk en eigen ervaringen aan de orde.  Docent Louisa van Geenen Schimmer gaat uitgebreid in op:

 • De herkomst en geschiedenis handmudra’s
 • Praktijk handmudra’s in combinatie met
  • adem
  • asana’s
  • meditatie
  • klank
 • De ervaringen ervan worden met elkaar gedeeld.

 

De cursisten krijgen een huiswerkopdracht mee om thuis twee handmudra’s (naar eigen keuze) dagelijks te doen en de ervaringen ervan op een A4 te schrijven. Op de tweede dag worden de ervaringen (naast de oefeningen) besproken.

 

Docent

Louisa van Geenen Schimmer. Louisa zag op het journaal een presentatie van bondspresident Merkel en Hillary Clinton. Ze stonden naast elkaar en wat hen verbond was de manier van handhoudingen. “Op dat moment vroeg ik me af waarom ze ieder op hun eigen wijze hun handen zo hielden? Wat zochten ze met deze houding? Een rustpunt, stabiliteit, kracht? Waarom doen ze dat en wat is dit?”

Handmudra’s lieten haar vanaf dat moment niet meer los en zij is de diepte ingegaan. Na een aantal jaren van intensief onderzoek en ervaring kan en wil zij dit graag delen.

 

Voor wie

Yogadocenten (in opleiding) die kennis willen maken met de kracht en mogelijkheden van handmudra’s.

 

Lesdagen

De 2-daagse masterclass is op zaterdag

lestijden 10.00-16.00

 

Accreditatie

De bijscholing is erkend door de Vereniging Yogadocenten Nederland (VYN) voor 11 punten.

 

Locatie

 

 

 

Kosten en inschrijving

€ 160,-

Inschrijven kan via het inschrijfformulier. Een bevestiging en betalingsgegevens ontvang je binnen enkele dagen per e-mail.

 

Meer informatie

Heb je vragen over de bijscholing Yoga en Handmudra’s, stel je vraag dan via email,  via ons contactformulier of bel met Danielle Bersma via 030 – 225 06 16.