header image

Mariëlle Cuijpers

‘Door yoga blijf ik me bewust van de wisselwerking tussen lichaam en geest. Ik geniet van de vitaliserende werking van yoga. Het herinnert me eraan ontspannen en met aandacht te leven.’

 

Samsara Yoga Bijscholingen Utrecht en online

Mariëlle Cuijpers was tot de zomer van 2020 coördinator en docent van de Samsara yoga docentenopleiding in Bunnik. Ze doceerde met veel plezier onder meer hatha yoga en intervisielessen in alle lesjaren van de opleiding. In november 2020 organiseerde ze via de Open Space Technology werkwijze het online  Samsara Yoga Congres: Yoga…meer dan asana’s. Ze is momenteel bij Samsara betrokken in een adviesrol en als mede-ontwikkelaar van en docent bij bijscholingen.

 

Sterke verbindingen

Haar yogareis begon met het nemen van yogales halverwege de jaren negentig van de vorige eeuw en ze ontdekte de inspirerende uitwerking op lichaam en geest van yoga-oefeningen. Twintig jaar geleden pakte ze de yogalessen opnieuw op en verdiepte zich steeds intensiever in yoga en meditatie. Ze rondde bij Samsara de opleiding tot yogadocent af. Sinds zij in 2011 coördinator werd bij Samsara bouwde ze mee aan verdere ontwikkeling en groei van de opleiding. Haar kracht daarbij is om de verbinding sterk te houden tussen vernieuwing en behoud van al het goede wat al bij Samsara te vinden is.

 

Publicaties

Mariëlle is mede-auteur van het  ‘Yoga Oefenboek voor de Basis’ en met Danielle Bersma schreef ze een aantal artikelen over yoga in de VYN nieuwsbrief:

Ontspannen tijdens de inspanning

Helend effect van navraag

Yoga, op en naast de mat

 

Achtergrond

Eerder voltooide Mariëlle opleidingen tot sociaal beleid-wetenschapper aan de Universiteit van Tilburg en tot geestelijk begeleider aan de Universiteit voor Humanistiek te Utrecht. Ze zette zich als beleidsadviseur en onderzoeker in voor sociaal-maatschappelijke vraagstukken. Ze werkte onder meer als senior kennisadviseur en expert mentaal welbevinden en zingeving bij een kennisinstituut voor de langdurige zorg en heeft nu een eigen praktijk voor de ontwikkeling van mens en organisatie.

 

Overige informatie

Mariëlle is tevens geautoriseerd Genuine Contact trainer. Genuine Contact™ is een holistische werkwijze in het succesvol omgaan met persoonlijke en organisatorische veranderingen. Ze adviseert organisaties, begeleidt (online) participatieve bijeenkomsten via Open Space Technology en Whole Person Proces Facilitation en biedt ondersteuning bij individuele veranderingsvraagstukken. Ze ziet het als haar missie om bij te dragen aan persoonlijke zingeving, verbondenheid tussen mensen en een vitale en natuurinclusieve samenleving.

 

Lees ook het interview met Mariëlle.