header image

Samsara yogadocenten landkaart

Samsara yogadocenten

 

“Na mijn wekelijkse yogales voel ik me altijd weer soepel en ontspannen. Ik wil yoga niet meer missen in mijn leven.” (yogacursist)

 

Zoek je een goede yogadocent? Op de landkaart hieronder staan gediplomeerde yogadocenten en gevorderde studenten van Samsara Yoga Docentenopleiding. Deze yogadocenten beschikken over een brede kennis van yoga, meditatie, anatomie en filosofie en volgden een zorgvuldig opgebouwd opleidingsprogramma van 500 lesuren gedurende vier jaar. De Vereniging Yogadocenten Nederland (VYN) erkent de opleiding.

 

Zie onderaan deze pagina meer informatie over wat yoga is en wat je van een Samsara yogadocent en yogales kunt verwachten.

 

Zoek een Samsara yogadocent

Je kunt op de landkaart op drie manieren zoeken naar een yogadocent:

  1. Klik in de landkaart op een van de : de gegevens van de betreffende yogadocent verschijnen in een overzicht dat opent aan de linkerkant.
  2. Klik in de linkerhoek bovenaan het kaartje op : er verschijnt een menu met een alfabetische namenlijst van yogadocenten.
  3. Klik in de rechterhoek bovenaan het kaartje op  : er verschijnt een grote landkaart en een zoekmenu om bijvoorbeeld op, plaatsnaam, type yogales, naam docent et cetera te zoeken. Je kunt alle zoektermen invoeren die je wilt.

Vermelding als docent op landkaart

Wil je als gediplomeerd Samsara yogadocent op de landkaart komen staan, ga naar het formulier.


 

Wat is yoga?

Yoga is een weg naar vertrouwen en veerkracht in het leven. Het woord yoga betekent verbinding tussen twee delen, bijvoorbeeld verbinding tussen lichaam en geest of tussen hoofd en hart. In een yogales oefen je met je ademhaling, je lichaam en je geest om de verbinding tussen alle onderdelen van je leven beter te ervaren. Yogadocenten met een diploma van de Samsara Yoga Docentenopleiding geven onder meer oefeningen in:

  • Ademhaling en pranayama
  • Yogahoudingen (asana’s)
  • Basishoudingen: liggen, zitten, staan
  • Ontspanning, mentale en lichaamsbewustwording en meditatie
  • Losmaken van gewrichten
  • Rekken en ontspannen van spieren
  • Kracht-, stabiliteit- en balansoefeningen

 

Waarom yogales volgen?

In het dagelijks leven ben je vaak druk bezig met werk, gezin en sociale activiteiten. Dit vraagt de nodige energie en kan voortdurende spanning of een gevoel van vermoeidheid opleveren. Door regelmatig een yogales te volgen leer je beter je lichaam te ontspannen en gedachten los te laten. Met oefeningen rek je spieren en train je kracht en balans en je krijgt een beter lichaamsgevoel. Je wordt eraan herinnerd dat alles, je lichaam en je leven, voortdurend in beweging is. Cursisten ervaren  meer vitaliteit,  rustiger gedachten en een soepeler en sterker lichaam. Daardoor kun je de week beter aan én met een goed humeur.

 

Welke docent past bij mij?

Samsara yogadocenten kennen yoga-oefeningen uit eigen, ruime, ervaring. Zij bezitten praktische anatomische kennis en maken oefeningen op maat voor cursisten ter ondersteuning bij voorkomende klachten en beperkingen zoals rug-, nek-, schouderklachten, stressgerelateerde klachten en ademhalingsklachten. Zij maken daarbij ook gebruik van kennis over meridianen en chakra’s.

 

Ook verwerken Samsara yogadocenten hun filosofische kennis over yoga in de lessen. Ze hebben geleerd dat alles er in het leven mag zijn en kijken naar cursisten zonder te oordelen zodat je ruimte ervaart om binnen eigen mogelijkheden en op eigen tempo yoga te leren.

 

De ene docent geeft wat fysiek uitdagender en de ander wat rustiger les. Yogadocenten specialiseren zich soms in bepaalde groepen, zoals ouderen, mensen met een chronische ziekte zoals kanker, zwangeren enzovoorts. De meeste yogadocenten bieden proeflessen aan zodat je kunt uitproberen of de yogadocent en het type les bij je past.

 

Vermelding als docent op landkaart

Wil je als gediplomeerd Samsara yogadocent op de landkaart komen staan, ga naar het formulier.

 

Yogadocent worden?

Wil je yogadocent worden of je verder verdiepen in de yoga, lees dan alles over de Samsara yoga docentenopleiding of meld je aan voor een open dag.