Yogaweekend en bijscholing

Qi-flow yoga

Een yogaweekend om iedereen die van yoga houdt te laten genieten van deze zachte, vloeiende yogavorm. Mooi ter verdieping van je eigen beoefening. Ben je yogadocent? Dan zorgt deze bijscholing zeker voor nieuwe inspiratie voor jouw lessen.

Qi-Flow-Yoga nodigt je uit om moeiteloos, gecentreerd, zacht en vloeiend te bewegen. De bewegingen zijn eenvoudig en voor iedereen.

Het weekend combineert theorie en praktijk. De theorie plaatst de oefeningen in tijd en de context van het Taoïsme. In het praktijkgedeelte is alle tijd en ruimte om zelf te ervaren en toe te passen.

De oefeningen variëren van losmaak-oefeningen tot energetische series en meditatieve houdingen. Op de tweede dag staat de ‘Shibashi’ centraal; een serie van 18 bewegingen waarin gespeeld wordt met Qi. Alle bewegingen en houdingen worden ondersteund door passende muziek. Beide dagen worden afgerond met een Chinese ontspanning en ruimte voor feedback en vragen.

Je krijgt een hand-out mee om alles nog eens op je gemak na te lezen en na het weekend youtube-linken zodat je thuis alles kunt terugkijken.

Voor wie

Deze bijscholing is geschikt voor yogaliefhebbers en yogadocenten en studenten in opleiding (ook als je ergens anders je opleiding volgt, ben je van harte welkom).

Wat ga je doen/leren?

  • Na deze bijscholing weet je meer over Qi, Taoisme en de vijf basisprincipes van Qi
  • Je doet oefeningen en meditaties uit de qigong
  • De Shibashi serie

Studiebelasting

Los van de twee yogadagen, kun je zelf kiezen hoe veel en vaak je met de aangeboden stof gaat oefenen.

Afronding

Je ontvangt een certificaat wanneer je het hele weekend op actieve wijze aanwezig bent geweest.

De bijscholing kan opgevoerd worden als erkende bijscholing voor de lidmaatschapstoetsing van de Vereniging van Yogadocenten Nederland voor 12 contacturen.

Vervolg

Wil je meer bijscholing volgen waar je werkt met qi of met Desi? Kijk dan eens bij

Ben je geen yogadocent en ben je nieuwsgierig geworden naar meer yoga? Kijk dan eens bij één van onze opleidingen: het persoonlijke yoga basisjaar, de 200u of 500u VYN/EYU erkende opleidingen.

Edited with Afterlight
Edited with Afterlight
over samsara

Praktische informatie

De bijscholing vindt plaats op onze hoofdlocatie aan de Korte Haven 125, 3111 BH Schiedam.

  • Datum: vrijdag 12 en zaterdag 13 juli 2024
  • Tijd: van 11.00 tot 18.00 uur

Binnen Samsara staan persoonlijke aandacht en uitwisseling centraal. We werken daarom met een kleine groep van maximaal 16 deelnemers.

Deelname aan deze bijscholing bedraagt 225 euro, dit is inclusief 75 euro inschrijfgeld. Bij aanmelding ga je akkoord met onze algemene en annuleringsvoorwaarden.