header image

Omgaan met polariteit

 

 

 

‘Omgaan met polariteiten’

Een Winterweekend met Loes van der Mee

 

Programma en achtergronden

Tijdens een inspirerende 3-daagse doe je onderzoek naar polariteiten in het leven. Volgens de filosofie van de non-dualiteit is er geen sprake van tegenstellingen. Advaita betekent letterlijk niet-twee en er is daarom niet iets dat we hoeven bereiken. Zo zegt de leer van de Advaita Vedanta niet dat je het geheel zult worden, maar dat je het geheel bent. En toch hebben we in ons dagelijks leven te maken met tegenstellingen: ‘externe’ ( rijk / arm; ziek/gezond ) en ‘interne’: vreugde / verdriet, eenzaamheid / verbondenheid , voorkeur / afkeur).

 

Vimala Thakar, een bijzondere vertegenwoordiger van deze yogastroming vertelt dat we nog heel wat geestelijk werk moeten verrichten: ‘But as regards psychological problems man has yet to learn. Man is still at war with himself. The human heart is a battleground of desires, passions and contradictions and tensions.’

 

We lijden onnodig onder het gevecht te moeten dealen met al deze polariteiten. Dat maakt het lastig een vrijer en tevredener mens te zijn. Deze bijscholing brengt inzicht in de wijze waarop dit zich bij jou manifesteert.

 

Opbouw programma

Er worden oefeningen aangeboden vanuit de yogafilosofie van de Advaita Vedanta en vanuit theorie en praktijk van de Gestalttherapie. Gestalttherapie onderzoekt de lichamelijke en emotionele ervaring in het hier en nu. We doen kleine bewegingsoefeningen, polariteitsoefeningen, ademoefeningen, stilzitten (een meditatieve oefening) en bewustwordingsoefeningen.

 

Dag 1 (vrijdag):
Polariteit: vreugde en verdriet
Oefeningen en uitwisseling en persoonlijk ‘werk’. Ieder krijgt individueel tijd voor persoonlijke inbreng met betrekking tot het thema.

 

Dag 2 (zaterdag):
Polariteit: geven en ontvangen
Oefeningen en uitwisseling en persoonlijk ‘werk’

 

Dag 3 (zondag):
Polariteit die iedere deelnemer zelf kiest en inbrengt.
’s Middags: schijnbare polen in de polariteit en onderzoek naar integratie.
Is geven gelijk aan ontvangen; is dat wat je vreugde brengt ook potentieel wat je weer verdriet gaat geven en vice versa.

 

Data

vrijdag 10, zaterdag 11 en zondag 12 januari 2020 (data onder voorbehoud)
Tijden: 10:00-16:00

 

Locatie

De cursus vindt plaats in het

yogacentrum in Bunnik

Smalleweg 8a

te Bunnik

Goed te bereiken met de auto, fiets en openbaar vervoer.

 

Docent:

Loes van der Mee

 

Voor wie

Deze bijscholing is geschikt voor yogadocenten, yogastudenten en mensen die yoga beoefenen en verdieping zoeken in hun groeiproces.

 

Accreditatie

De bijscholing is erkend door de Vereniging Yogadocenten Nederland (VYN) voor 15 punten. Het certificaat wordt behaald op het moment dat alle lesdagen volledig van 10.00 – 16.00 uur zijn gevolgd.

 

Kosten en inschrijving

Deze bijscholing ‘polariteiten’ is een kleinschalige bijscholing met veel persoonlijke aandacht. Daarom werken we met een groep van maximaal 14 deelnemers.

De kosten zijn € 290 (€ 90 inschrijfgeld en € 200 cursusgeld). Gedurende de dag kan je gebruik maken van koffie en thee. Lunch is niet inbegrepen.

 

Inschrijven kan via het Inschrijfformulier Bijscholingen. Inschrijving geschiedt op volgorde van aanmelding. Een bevestiging en betalingsgegevens ontvang je binnen enkele dagen per e-mail. De inschrijving is pas definitief na ontvangst van het inschrijfgeld.

Lees ook onze voorwaarden bijscholingen.

 

Meer informatie

Heb je vragen, stel je vraag dan aan femke@samsara.nl

Coördinator van deze bijscholing: Femke Hol

 

 

Powered by Studio van Zwet