header image

Loes van der Mee

loes‘Een mysterieus onderwerp kun je het beste op heldere wijze en met beide benen op de grond te benaderen.’

 

Jarenlang werkte Loes van der Mee (MSc.)  in het reguliere onderwijs. Eerst als onderwijzeres in het basisonderwijs, later als docent Nederlands en communicatieve vaardigheden in het middelbaar en beroepsonderwijs. Zij werkt sinds 1991 als docent stilzitten en supervisor bij de docentenopleiding van Samsara Yoga Opleiding en sinds 1998 is zij afgestudeerd als Gestalt-psychotherapeut. Haar interesse en kwaliteiten liggen vooral bij het meditatieve en geestelijk aspect van de yoga, de didactiek en het contact.

 

Loes: ‘Mensen kunnen leren zich bewust te worden van het contact dat zij kunnen maken met hun innerlijke bron en met (mensen in) hun omgeving. Ik ben vooral geïnteresseerd in en betrokken bij de bewustwording van patronen van menselijk gedrag en van de kracht die mensen in zich dragen. Deze aspecten van het zijn kunnen ervaren worden in het Hier en Nu.’

De specialisatie van Loes is cursisten ondersteunen bij het verwerven van inzicht, en het (her-) vinden van deze kracht en de stilte in zichzelf middels meditatieve ademoefeningen, kleine meditatieve bewegingsoefeningen, bewustwordingsoefeningen en meditatie/stilzitten.

Zij ontwikkelde vanuit haar beide vakgebieden als yogaopleider en gestalttherapeut de bijscholingen ‘Stress en Yoga’ in de zomer en de nieuwste bijscholing ‘Winterweekend; ‘Omgaan met polariteiten’.

 

 

Lees ook het interview met Loes 2018

en de casestudie Ana

 

Samen met Danielle Bersma schreef zij de boeken:

  • Hoe bevalt het na de bevalling (uitverkocht)
  • Een nieuwe balans
  • Op zoek naar normen en waarden